stasiu98 Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Witam, Razem z kolegą chcięlibyśmy zacząć zabawę w arisoft, dużo czytaliśmy, podjęliśmy już decyzje o pierwszych "replikach". Będą to zapewne Spartac'i SRT - 08 i SRT - 06. Lecz zanim zamówimy niezbędny sprzęt na rozpoczęcie, chciałbym się dowiedzieć jak w ogóle dostać się na jakąkolwiek strzelankę. Zacznę od tego, że mamy 16 lat, jesteśmy z okolic Legnicy i do tej pory nie mięliśmy nic wspólnego z ASG, lecz od kilku lat chcemy się za to zabrać, lecz zawsze kończy się na tym, że nie wiemy, jak zacząć... Czy mamy się zapisać/zgłosić ? Liczę na Waszą pomoc ! :) Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Wstęp na strzelankę dla osób niepełnoletnich zależy tylko i wyłącznie od organizującego. Moja ekipa dopuszczała niepełnoletnich tylko i wyłącznie pod opieką pełnoletniego a i to też w terenach gdzie nie czyhało zagrożenie. Z zasady regulaminy strzelanek (wiek, limity mocy) dostępne są na stronach ekip organizujących gry. Kontakty na wasze okoliczne ekipy znajdziecie w dziale for regionalnych Warunkiem koniecznym wstępu na strzelankę jest posiadanie pewnej atestowanej ochrony oczu. Quote Link to post Share on other sites
stasiu98 Posted December 2, 2014 Author Report Share Posted December 2, 2014 Wiadomo, ochrona oczu to podstawa, czyli mam rozumieć, że po prostu (jeżeli jest ogłoszenie i w regulaminie zaznaczyli 16+), musimy się tam po prostu zgłosić ? :) Quote Link to post Share on other sites
boberczus Posted December 2, 2014 Report Share Posted December 2, 2014 Z reguły w takim wypadku wymagana jest pisemna zgoda rodziców. Najczęściej organizator ma swój wzór, który wypełniony należy przynieść. Zastanowiłbym się też nad wyborem repliki :). Cheers Boberczus Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Najlepiej się skontaktować z orgiem i zapytać. Quote Link to post Share on other sites
MAXdata Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Wstęp na strzelankę dla osób niepełnoletnich zależy tylko i wyłącznie od organizującego. Moja ekipa dopuszczała niepełnoletnich tylko i wyłącznie pod opieką pełnoletniego a i to też w terenach gdzie nie czyhało zagrożenie. Z zasady regulaminy strzelanek (wiek, limity mocy) dostępne są na stronach ekip organizujących gry. Kontakty na wasze okoliczne ekipy znajdziecie w dziale for regionalnych Warunkiem koniecznym wstępu na strzelankę jest posiadanie pewnej atestowanej ochrony oczu. G* prawda. Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby jakiegoś małolata wyrzucili ze strzelanki ze względu na wiek. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 W dupie byłeś i to g... widziałeś. Jest sporo ekip, które w ogóle nie dopuszczają do gry niepełnoletnich. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 G* prawda. Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby jakiegoś małolata wyrzucili ze strzelanki ze względu na wiek. W dupie byłeś i to g... widziałeś. Jest sporo ekip, które w ogóle nie dopuszczają do gry niepełnoletnich. Też nigdy nie widziałem żeby kogoś za wiek wyrzucili, co innego jak się kogoś ze względu na wiek w ogóle nie dopuszcza do strzelanki. Jak się organizuje to się zaznacza że dla pełnoletnich. Wtedy nie pełnoletnich nie ma, a jak się jakiś przyplącze to nawet nie zaczyna grać, więc nie ma mowy o wyrzucaniu. Tak samo zdarzało się niedopuszczenie niepełnoletniego do gry kiedy nie przyniósł odpowiedniej ochrony czy pozwolenia. Quote Link to post Share on other sites
MAXdata Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 W dupie byłeś i to g... widziałeś. Jest sporo ekip, które w ogóle nie dopuszczają do gry niepełnoletnich. Ale jest też i sporo, które dopuszą i nie będą robić problemów. Quote Link to post Share on other sites
stasiu98 Posted December 3, 2014 Author Report Share Posted December 3, 2014 Z reguły w takim wypadku wymagana jest pisemna zgoda rodziców. Najczęściej organizator ma swój wzór, który wypełniony należy przynieść. Zastanowiłbym się też nad wyborem repliki :icon_smile:. Cheers Boberczus Masz może jakieś doświadczenie z tymi replikami, bo ja niestety jeszcze nie żadnych. Oglądałem testy replik firmy spartac organizowane przez gunfire i wypadła całkiem nieźle, jeśli chodzi o skupienie, zasięg oraz moc. Również przekonał mnie metalowy gearbox v3. Kuszą również repliki JG z serii Mp5. Macie o nich jakieś zdanie ? Chciałbym się zmieścić w max 350 zł ( cyma 0.28 odpada. Po prostu nie lubię AK) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Te 350zł chcesz na całe wyposażenie czy tylko na replikę? Jeśli zaś chodzi o testy organizowane przez sklep to podchodziłbym do nich ostrożnie. Wiadomo, że sprzedawca pochwali towar, który sprzedaje. Quote Link to post Share on other sites
stasiu98 Posted December 3, 2014 Author Report Share Posted December 3, 2014 (edited) 350 zł oczywiście na replikę :icon_smile: z tymi testami to było tak, że sklep wysyłał broń do zwykłego maniaka asg, który nagrał filmik na youtube i on miał ją ocenić, więc powinno być w tym trochę prawdy :icon_razz: link do testów : Edited December 3, 2014 by stasiu98 Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Test z pudełka to jedno. Druga sprawa to jak z czasem wygląda ich używanie. Widziałem komentarz jednego użytkownika forum, który napisał, że te repliki non stop się zapychają, psują i jedna się połamała upadając z wysokości kolan jednego z jego kolegów. Dla mnie liczy się jak działa po upływie czasu, a nie z pudełka. Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 (edited) Z tego co kojarzę , to spartaci to rebrandy cymek 028 W tej cenie masz Giete boyi http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Ale do niej trzeba doliczy magika (serwisanta) , który ci ją złoży i rozłoży , przesmaruje i wypodkładkuje. Jak dozbierasz 50 - 100zł (w zależności od wariantu) , to warto zastanowić się nad RK boyi Przykład : http://www.taiwangun...&campaign-id=19 http://www.taiwangun...&campaign-id=19 To są już porządne , metalowe (w większej części stalowe) kałachy. Co do tego testu , to dla mnie to komercha. Edited December 3, 2014 by soldium Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts