Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wstęp na strzelankę

Recommended Posts

Witam,

Razem z kolegą chcięlibyśmy zacząć zabawę w arisoft, dużo czytaliśmy, podjęliśmy już decyzje o pierwszych "replikach". Będą to zapewne Spartac'i SRT - 08 i SRT - 06. Lecz zanim zamówimy niezbędny sprzęt na rozpoczęcie, chciałbym się dowiedzieć jak w ogóle dostać się na jakąkolwiek strzelankę. Zacznę od tego, że mamy 16 lat, jesteśmy z okolic Legnicy i do tej pory nie mięliśmy nic wspólnego z ASG, lecz od kilku lat chcemy się za to zabrać, lecz zawsze kończy się na tym, że nie wiemy, jak zacząć... Czy mamy się zapisać/zgłosić ? Liczę na Waszą pomoc ! :)

Pozdrawiam !

Wstęp na strzelankę dla osób niepełnoletnich zależy tylko i wyłącznie od organizującego. Moja ekipa dopuszczała niepełnoletnich tylko i wyłącznie pod opieką pełnoletniego a i to też w terenach gdzie nie czyhało zagrożenie. Z zasady regulaminy strzelanek (wiek, limity mocy) dostępne są na stronach ekip organizujących gry.

Kontakty na wasze okoliczne ekipy znajdziecie w dziale for regionalnych

Warunkiem koniecznym wstępu na strzelankę jest posiadanie pewnej atestowanej ochrony oczu.

Wstęp na strzelankę dla osób niepełnoletnich zależy tylko i wyłącznie od organizującego. Moja ekipa dopuszczała niepełnoletnich tylko i wyłącznie pod opieką pełnoletniego a i to też w terenach gdzie nie czyhało zagrożenie. Z zasady regulaminy strzelanek (wiek, limity mocy) dostępne są na stronach ekip organizujących gry.

Kontakty na wasze okoliczne ekipy znajdziecie w dziale for regionalnych

Warunkiem koniecznym wstępu na strzelankę jest posiadanie pewnej atestowanej ochrony oczu.

G* prawda. Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby jakiegoś małolata wyrzucili ze strzelanki ze względu na wiek.

G* prawda. Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby jakiegoś małolata wyrzucili ze strzelanki ze względu na wiek.

W dupie byłeś i to g... widziałeś. Jest sporo ekip, które w ogóle nie dopuszczają do gry niepełnoletnich.

Też nigdy nie widziałem żeby kogoś za wiek wyrzucili, co innego jak się kogoś ze względu na wiek w ogóle nie dopuszcza do strzelanki.

Jak się organizuje to się zaznacza że dla pełnoletnich. Wtedy nie pełnoletnich nie ma, a jak się jakiś przyplącze to nawet nie zaczyna grać, więc nie ma mowy o wyrzucaniu.

Tak samo zdarzało się niedopuszczenie niepełnoletniego do gry kiedy nie przyniósł odpowiedniej ochrony czy pozwolenia.

Z reguły w takim wypadku wymagana jest pisemna zgoda rodziców. Najczęściej organizator ma swój wzór, który wypełniony należy przynieść. Zastanowiłbym się też nad wyborem repliki :icon_smile:.

Cheers

Boberczus

Masz może jakieś doświadczenie z tymi replikami, bo ja niestety jeszcze nie żadnych. Oglądałem testy replik firmy spartac organizowane przez gunfire i wypadła całkiem nieźle, jeśli chodzi o skupienie, zasięg oraz moc. Również przekonał mnie metalowy gearbox v3. Kuszą również repliki JG z serii Mp5. Macie o nich jakieś zdanie ? Chciałbym się zmieścić w max 350 zł ( cyma 0.28 odpada. Po prostu nie lubię AK)

350 zł oczywiście na replikę :icon_smile: z tymi testami to było tak, że sklep wysyłał broń do zwykłego maniaka asg, który nagrał filmik na youtube i on miał ją ocenić, więc powinno być w tym trochę prawdy :icon_razz:

link do testów :

Edited by stasiu98

Test z pudełka to jedno. Druga sprawa to jak z czasem wygląda ich używanie. Widziałem komentarz jednego użytkownika forum, który napisał, że te repliki non stop się zapychają, psują i jedna się połamała upadając z wysokości kolan jednego z jego kolegów. Dla mnie liczy się jak działa po upływie czasu, a nie z pudełka.

Z tego co kojarzę , to spartaci to rebrandy cymek 028

W tej cenie masz Giete boyi

http://www.taiwangun...&campaign-id=19

Ale do niej trzeba doliczy magika (serwisanta) , który ci ją złoży i rozłoży , przesmaruje i wypodkładkuje.

Jak dozbierasz 50 - 100zł (w zależności od wariantu) , to warto zastanowić się nad RK boyi

Przykład :

To są już porządne , metalowe (w większej części stalowe) kałachy.

Co do tego testu , to dla mnie to komercha.

Edited by soldium