GuloGulo Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Mam problem, a nie mogłem znaleźć na forum odpowiedzi. Otóż po remoncie GB v.2 nie mogę sobie poradzić ze złożeniem. Reversal zębatki silnikowej bez przerwy wyskakuje z gniazda i nie sposób zmontować obu połówek szkieletu. Macie może jakiś "patent" żeby reversal siedział solidnie w swoim gnieździe a jednocześnie po montażu spełniał swoją funkcję. Myślałem nawet o nawierceniu otworu w osi i przykręceniu go do dolnej połówki szkieletu ale nie mam takiego małego gwintownika. I może jest jakiś prostszy sposób? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Mocny magnes (ja używam takiego od głośnik) pod gb i jechane. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 ja stosowałem taśmę teflonową, szybko się ubija a przy pierwszym złożeniu AR sie trzyma Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Na AR dużo smaru + przytrzymujesz go pęsetą jak na foto poniżej: Quote Link to post Share on other sites
Radnor Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Magnes pod gb i siedzi na swoim miejscu. Czasem jak nie chce wejść na swoje miejsce to pomagam mu śrubokrętem :) Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted December 7, 2014 Author Report Share Posted December 7, 2014 Dzięki za rady :) W sumie użyłem kombinacji wiciok-a bo nie mam magnesu.Przykleiłem ociupiną poxipolu i trzymało na tyle dobrze że złożyłem drania :) do kupy a potem klej puścił (zgodnie z przewidywaniami) i działa OK. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 @Gulo- zawsze można silnika użyć, w przypadku krótkiego neodyma cymy nawet coś dało się zdziałać ;) Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted December 7, 2014 Author Report Share Posted December 7, 2014 Hehe, o tym też pomyślałem, ale mam jakiś stokowy badziew (w końcu i tak będę musiał zainwestować w coś porządnego) i ledwo śrubki przyciąga :) Ale dzięki za wszelkie pomysły, mogą przydać się w przyszłości :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts