macieqq91 Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Witam. Od niedawna zacząłem interesować się ASG, aż w końcu postanowiłem nabyć którąś z replik. Najbardziej ciągnie mnie w stronę sprężynowych karabinów snajperskich. Jaki polecacie na początek? Przejrzałem już kilka ofert, lecz nie mogę się na nic zdecydować. Dodam, że na początku planuję jedynie strzelanie do tarczy. O czymś poważniejszym będę myślał dopiero w następne lato i do tego wolałbym używać broni innej niż snajperskiej. Co do budżetu, to póki co załóżmy, że takowego nie ma - prosiłbym o rozsądne propozycje dla początkującego. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Najzwyczajniej wyrzucisz pare stów w błoto. Link to post Share on other sites
macieqq91 Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 A czy mógłbyś bardziej rozbudować swoją odpowiedź? Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Kupisz taką "snajperke" od której każdy elektryk za 350zł będzie lepszy a następnie jeszcze po roku ją wyrzucisz (jeśli tyle dożyje). Link to post Share on other sites
macieqq91 Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 To czy później będę używał innej broni, to jeszcze nie jest pewne. Karabin snajperski chcę mieć na pewno. Czy inny niż sprężynowy, to dlatego stworzyłem ten temat. Tak więc, co jest godnego uwagi? Link to post Share on other sites
infektius Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Jak przejrzałeś kilka ofert, to wypadałoby poczytać na temat 'zielonego snajperstwa'. http://forum.wmasg.pl/topic/86254-zielony-snajper/ Tak, tak, piszesz, że może będziesz, może nie będziesz z tego strzelał do ludzi. Jeśli byś miał zamiar strzelać, to czytaj temat powyżej. Jeśli nie, to kup sobie wiatrówkę do strzelania na podwórku do tarczy albo kup mega dużą tarczę. :D Link to post Share on other sites
macieqq91 Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 Rzecz w tym, że bardziej podoba mi się strzelectwo sportowe, niż strzelanie do ludzi. Od paru lat co jakiś czas chodzę na różne strzelnice i takie wykorzystanie broni palnej całkowicie mnie satysfakcjonuje. Jako, że chce mieć coś na własność aby strzelać u siebie, szukam ASG, a wiatrówki odpadają. Jeżeli nie karabiny wyborowe, to czy jest coś ze szturmowych z opcją pojedynczego strzału i jakąś rozsądną optyką? Link to post Share on other sites
soldium Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 To nie lepiej już wyrobić zezwolenie na broń palną? Kupowanie repliki ASG , by strzelać do tarczy mija się z celem. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 To nie lepiej już wyrobić zezwolenie na broń palną? Kupowanie repliki ASG , by strzelać do tarczy mija się z celem. +1000 Skoro już masz doświadczenie w strzelaniu z palnej to po przesiadce na replikę ASG do strzelania tarczowego będziesz zawiedziony. Brak odrzutu (lub kiepska imitacja - mam może i małe doświadczenie w kwesti blow backa, ale nawet lekko "kopiąca" broń bocznego zapłonu "kopie" mocniej niż airsoftowe repliki), spory rozrzut. To tak jakbyś próbował porównać doznania z prowadzenia samochodu wyścigowego w prawdziwym rajdzie z prowadzeniem samochodu w grze komputerowej. Link to post Share on other sites
arend Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Jeżeli nie karabiny wyborowe, to czy jest coś ze szturmowych z opcją pojedynczego strzału i jakąś rozsądną optyką? Tak po prawdzie to rolę "snajperki" może sprawować dosłownie każdy karabinek asg. W zasadzie kwestia odpowiednich części. Możesz też poszukać repliki w zasadzie większości karabinków uwyborowionych. W opcji fabrycznej będą mało odbiegały od karabinków podstawowych. Dalej to też kwestia tuningu. Określ może jaki cię interesuje model karabinu, i jaki masz budżet a coś się znajdzie. A optyka to zupełnie inny temat, Ogólnie też określ lepiej wymagania a coś się znajdzie. Link to post Share on other sites
macieqq91 Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 Po dłuższych namyśleniach oraz wizycie w dwóch sklepach militarnych, po wielkich bólach namówiony zostałem na wiatrówkę. Koniec końców pewnie jest to lepsza decyzja. Co do modelu itp. to już pewnie nie te forum ale jeżeli o tym też można tutaj dyskutować, to w jednym sklepie bardzo polecano mi Crosmana Summit 4,5mm (pewnie dlatego, że jest w promocji). Naczytałem się jednak sporo kiepskich opinii na temat tego sprzętu. Link to post Share on other sites
arend Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Sensowne rozwiązanie. O wiatrówki pytaj tu: http://bron.iweb.pl/ http://nasze-wiatrowki.pl/ A sam Summit zły nie jest, tylko trzeba mu dobrać wytrzymałe szkło bo trochę wierzga. Link to post Share on other sites
Recommended Posts