Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika - pomoc w wyborze

Recommended Posts

Witam. Od niedawna zacząłem interesować się ASG, aż w końcu postanowiłem nabyć którąś z replik. Najbardziej ciągnie mnie w stronę sprężynowych karabinów snajperskich. Jaki polecacie na początek? Przejrzałem już kilka ofert, lecz nie mogę się na nic zdecydować. Dodam, że na początku planuję jedynie strzelanie do tarczy. O czymś poważniejszym będę myślał dopiero w następne lato i do tego wolałbym używać broni innej niż snajperskiej. Co do budżetu, to póki co załóżmy, że takowego nie ma - prosiłbym o rozsądne propozycje dla początkującego. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Jak przejrzałeś kilka ofert, to wypadałoby poczytać na temat 'zielonego snajperstwa'.

http://forum.wmasg.pl/topic/86254-zielony-snajper/

Tak, tak, piszesz, że może będziesz, może nie będziesz z tego strzelał do ludzi. Jeśli byś miał zamiar strzelać, to czytaj temat powyżej. Jeśli nie, to kup sobie wiatrówkę do strzelania na podwórku do tarczy albo kup mega dużą tarczę. :D

Rzecz w tym, że bardziej podoba mi się strzelectwo sportowe, niż strzelanie do ludzi. Od paru lat co jakiś czas chodzę na różne strzelnice i takie wykorzystanie broni palnej całkowicie mnie satysfakcjonuje. Jako, że chce mieć coś na własność aby strzelać u siebie, szukam ASG, a wiatrówki odpadają.

Jeżeli nie karabiny wyborowe, to czy jest coś ze szturmowych z opcją pojedynczego strzału i jakąś rozsądną optyką?

To nie lepiej już wyrobić zezwolenie na broń palną? Kupowanie repliki ASG , by strzelać do tarczy mija się z celem.

+1000

Skoro już masz doświadczenie w strzelaniu z palnej to po przesiadce na replikę ASG do strzelania tarczowego będziesz zawiedziony. Brak odrzutu (lub kiepska imitacja - mam może i małe doświadczenie w kwesti blow backa, ale nawet lekko "kopiąca" broń bocznego zapłonu "kopie" mocniej niż airsoftowe repliki), spory rozrzut. To tak jakbyś próbował porównać doznania z prowadzenia samochodu wyścigowego w prawdziwym rajdzie z prowadzeniem samochodu w grze komputerowej.

Jeżeli nie karabiny wyborowe, to czy jest coś ze szturmowych z opcją pojedynczego strzału i jakąś rozsądną optyką?

Tak po prawdzie to rolę "snajperki" może sprawować dosłownie każdy karabinek asg. W zasadzie kwestia odpowiednich części.

Możesz też poszukać repliki w zasadzie większości karabinków uwyborowionych. W opcji fabrycznej będą mało odbiegały od karabinków podstawowych. Dalej to też kwestia tuningu.

Określ może jaki cię interesuje model karabinu, i jaki masz budżet a coś się znajdzie.

A optyka to zupełnie inny temat, Ogólnie też określ lepiej wymagania a coś się znajdzie.

Po dłuższych namyśleniach oraz wizycie w dwóch sklepach militarnych, po wielkich bólach namówiony zostałem na wiatrówkę. Koniec końców pewnie jest to lepsza decyzja. Co do modelu itp. to już pewnie nie te forum ale jeżeli o tym też można tutaj dyskutować, to w jednym sklepie bardzo polecano mi Crosmana Summit 4,5mm (pewnie dlatego, że jest w promocji). Naczytałem się jednak sporo kiepskich opinii na temat tego sprzętu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...