finteqs Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Aquerr, posłuchaj. Warto brać WE M4. Teraz może nie masz za dużo pieniędzy, ale jak dolar spadnie to będzie taniej, a za ten czas dozbierasz. Nie ma nic lepszego niż WE M4. To najlepsza replika. Potem tylko WE Inokatsu i ewentualnie ViperTech. WE M4 jednak jest lepsze pod względem opłacalności. Tanie i dobre magazynki. Odpuść sobie elektryka, posypie się i będziesz płacił mnóstwo kasy za naprawy i ulepszanie części. Jedni mówią to, ja mówię tamto. Mam WE M4 i polecam. Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted December 14, 2014 Author Report Share Posted December 14, 2014 (edited) No ale kurde... zima, niskie temperatury, bedzie syfonować. Do tego duże koszta użytkowania, butelka gazu kosztuje około 70zł, a szybko dość schodzi. Nie ma opcji, biorę elektryka, chociaż... nie wiem już sam. Edited December 14, 2014 by Aquerr Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 @finteqs Skąd Ty się wziąłeś? Dawno takich głupot nie czytałem. Nie ma długich gaziaków tańszych w eksploatacji i mniej awaryjnych niż typowy AEG. Quote Link to post Share on other sites
finteqs Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 (edited) Słuchaj, chcesz mieć dobrą i niezawodną replikę z której będziesz normalnie strzelał, to musisz bulić. Nie ważne czy to GBB czy AEG. Jak będziesz oszczędnie strzelać, to jedna butla 2L wystarczy Ci na bardzo długo. Coraz więcej ludzi przechodzi na stronę gaziaków, niedługo stanie się to standardem. Obciążenia w elektrykach są spore i prędzej czy później Ci się to sypnie. W WE M4 nie zepsuje Ci się nic, oprócz uszczelek - koszt kilku złotych. Konserwacja jest banalnie prosta. Typowy AEG to chińczyk. Chińczyki to loteria. Ja bym nie poświęcił 1klocka na kupno czegoś, co może się sypnąć. Widać nie miałeś chyba nigdy do czynienia z dobrym gaziakiem M4 skoro mówisz, że gaziaki są tak samo awaryjne jak AEG'i... Przecież nawet markowe AEG'i są bardziej awaryjne niż GBB. Powtarzam, w nowych wersjach M4 WE OB nie psuje się nic i poświadczy Ci to każdy sklep sprzedający te repliki. Pytałem się jakiś czas temu o części zapasowe, to odradzili mi kupno jakichkolwiek, bo jest to bezsensu - nie potrzebne. Jeśli chodzi jeszcze o zasilanie GBB - można spokojnie używać czystego propanu, a taki kosztuje znacznie, znacznie mniej niż jakikolwiek gas dedykowany do asg. Edited December 14, 2014 by finteqs Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Słuchaj, chcesz mieć dobrą i niezawodną replikę z której będziesz normalnie strzelał, to musisz bulić. Nie ważne czy to GBB czy AEG. Jak będziesz oszczędnie strzelać, to jedna butla 2L wystarczy Ci na bardzo długo. Coraz więcej ludzi przechodzi na stronę gaziaków, niedługo stanie się to standardem. Obciążenia w elektrykach są spore i prędzej czy później Ci się to sypnie. W WE M4 nie zepsuje Ci się nic, oprócz uszczelek - koszt kilku złotych. Konserwacja jest banalnie prosta. Typowy AEG to chińczyk. Chińczyki to loteria. Ja bym nie poświęcił 1klocka na kupno czegoś, co może się sypnąć. Widać nie miałeś chyba nigdy do czynienia z dobrym gaziakiem M4 skoro mówisz, że gaziaki są tak samo awaryjne jak AEG'i... Przecież nawet markowe AEG'i są bardziej awaryjne niż GBB. Powtarzam, w nowych wersjach M4 WE OB nie psuje się nic i poświadczy Ci to każdy sklep sprzedający te repliki. Pytałem się jakiś czas temu o części zapasowe, to odradzili mi kupno jakichkolwiek, bo jest to bezsensu - nie potrzebne. Jeśli chodzi jeszcze o zasilanie GBB - można spokojnie używać czystego propanu, a taki kosztuje znacznie, znacznie mniej niż jakikolwiek gas dedykowany do asg. Bzdura niuniu, nie ładuj nikogo w łajno. GBB są i zawsze będą bardziej awaryjne od AEG. Byle cymki latami katuje się na hicapach, robią przebiegi w dziesiątkach tysięcy kulek, a przestają strzelać kiedy zębatki już wyparują od tej jazdy. Twoje cool WE zezgonowało by przy takiej pracy w jeden sezon. Nie będę już wspominał o kosztach zabawy między AEG, a GBBR. Możesz wałować zielonego nabijaniem z butli propanowej, ale pomimo tego różnica jest ogromna. Quote Link to post Share on other sites
finteqs Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 A to ciekawe. Moją M4 OB mam od 2 lat i nie padło nic prócz uszczelek i rączki przeładowania (no i gumki hu), a strzelam praktycznie cały rok. Przebieg 55-60k. Ale cóż, jak ktoś woli siać zamęt swoim hi-cap'em i udawać LKM, to wolę się nie wypowiadać. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Wybacz, dłużej nie chcę ciągnąć offtopa, ale gazową stock emeczką możemy sobie rozpylać ziarna kukurydzy na polu, jak traktor zawiedzie. Stock cm.028 to przy tym karabin wyborowy. Miałeś kiedyś jakiegoś AEGa, żeby to porównywać? Ja mam AEGi, i na szczęście krótki, nieprzyjemny epizod z gaziakami, oraz kumpla który do swojej G&P GBBR hajs dowozi taczkami, żeby strzelała jak na replikę airosftową przystało. Quote Link to post Share on other sites
finteqs Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 WOC G&P? :D Śmieszna replika. Chyba najbardziej awaryjne łajno. W tej cenie to strzelałbym już w Inokatsu, które jest niezniszczalne tak samo jak WE, ale tysiąc kroć bardziej zbliżone do ostrej wersji + stalowe bebechy. Miałem cymę 0.28, gietę JG, emkę GFC oraz aktualnie GBB M4 WE. Celność? W sylwetkę człowieka lekko trafiam na 60m. GFC padła po pół roku. Gieta JG trzymała rok. CM.028 oddałem kumplowi za przysługę i strzela z niej do dziś. Nie widzę tutaj żadnego offtopa. Temat się ciągnie i tyle. Zostały podane propozycje, Ty się nie zgadzasz z GBB, a ja z chinskimi AEG'ami. Aquerr ma dylemat pomiędzy tymi typami, więc nie odbiegamy od tematu tylko przedstawiamy wlasne zdanie, a co on zrobi to jego sprawa. Quote Link to post Share on other sites
kamykASG Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Jak lubisz Giety i chcesz mieć BB to zobacz Aresa Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Jak lubisz Giety i chcesz mieć BB to zobacz Aresa Nie nazwał bym tego BB, tylko raczej imitacją ruchu zamka. Fajnie klekocze, całkowicie zagłusza pracę GB i jest dość głośne, przez co czasami padają pytania czy to gazówka. Jedni to lubią, inni nie. Ja tego do ponad roku jeszcze nie wyłączyłem, choć czasami chciało by się strzelać nie zdradzając pozycji głośnym klekotaniem ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts