Garnek Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Czołem. Problem: dysza jest za długa o około 0,5-0,75mm ,efektem tego jest problem przy podawaniu kulek(dysza blokuje swobodne wpadanie kulek do komory). Odsunięcie komory o mały kłaczek nie wchodzi w grę, komora centruje się do szkieletu na półeczce (coś jak w m249),powiedziałbym ,że takie rozwiązanie powoduje pogłębienie problemu. Szlifowałem dyszę jednak w pewnym momencie traciło to to szczelność na praktycznie wszystkich gumkach(g&g,systema,madbul czerwony i niebieski ,pdi).Dyszę można zeszlifować o około 0,2-0,3 bez utraty szczelności. Wymyśliłem sobie ,że zeszlifuję element trzymający dyszę w popychaczu od wewnątrz i tu rodzi się pytanie czy to coś da?Chcę wrzucić jeszcze opóźniacz ,żeby trochę bardziej naciągało popychacz. Czy muszę nadłożyć trochę materiału na płetwę popyczacza,czy sam opóźniacz powinien starczyć(taki w kształcie nerki)? Chyba ,że ktoś ma namiar na dyszę 19,00-19,1mm z ładną fazą?:) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Ktoś klepał na zamówienie dysze uszczelniane, gdzieś na allegro Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 (edited) Polecam podkładkę od zębatek na czoło popychacza, choć nie wiem czy to w twoim przypadku cokolwiek pomoże. Edited December 15, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Pomoże. Stosuję takie rozwiązania od dawna. Sprawdza się. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 15, 2014 Report Share Posted December 15, 2014 Powiększ otwór wlotowy kulek do komory. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 opcja segera wydaje się najlepsza, pozostałe opcje niosą ryzyko rozszczelnienia układu dysza - gumka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts