Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Repliki SPARTAC

Recommended Posts

WItam. Jestem nowy w środowisku więc będe mówić krótko i na temat.

Oglądałem kilka recenzji replik SPARTAC z rodziny AK. Producent oferuje za niecale 400 zł replike z abs-u ale z metalowymi bebechami i stalowymi zębatkami. V3 które w nich zastosowano podobno są dobre i posłużą długo. W ofercie są również repliki M4 itp. w tej samej cenie i wykonaniu. Moja obawa wynika z tego, iż słyszałem, że V2 to ******* gearboxy jak za taką cenę i że w tej cenie M4-ki to ścierwo. Nie znalazłem dotąd recenzji tych M4-rek.

Link do oferty: http://gunfire.pl/search.php?text=SRT

Do sedna.... Chciałbym się dowiedzieć jaki WY macie stosunek do owego typu replik i jeżeli któraś z nich ujdzie jako replika dla świeżaka to która z nich i co warto byłoby w niej zmienić.

Z góry dziękuje.

Hej!

Repliki Spartac są nowe na rynku, nie ryzykowałbym zakupy tych replik osobie początkującej. Oznaczenie Gearboxa v1 -v8 określa jego kształt. Dla przykładu repliki z serii M4, Mp5, G3 mają gb v2, a Ak, G36 czy Steyr v3. W tematach przyklejonych w tym dziale masz bardzo dobry poradnik autorstwa Logana. Myślę, że rozjaśni Ci co nieco sytuację.

Sraptaki to niski poziom bebechów oblanych plasticzaną polewą. Strzelać, strzelają. Nie polecam jednak na początek, ani nigdy z prostego względu. Te repliki to miernoty, jeśli od airosftu oczekujesz czegoś więcej niż kulek wylatujących z lufy, to się zawiedziesz.

Replika szybko przestanie Cię zadowalać, do tego nie ma absolutnie żadnej przyszłości. Jej tuning to wycieczka z Gdańska do Warszawy przez Kraków. Koszty doprowadzenia tego do jakiegoś przyzwoitego poziomu wizualnego i użytkowego, kilkukrotnie przerosną koszt, nowej fajnej repliki.

Produkt dla narwanych gimbów, którym ciężko dozbierać kilka dych do czegoś przyzwoitego.