Yoavek Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Witam :) Najpierw zacznę od tego, że nie widzę regulaminu działu i jeśli to nie tutaj to proszę o przeniesienie wątku. Więc tak o. Moja przygoda z ASG rozpoczęła się dwa lata temu. Z reguły tylko oglądałem filmy, strzelanki w mojej okolicy i czasem coś strzelałem. W końcu - udało mi się zakupić replikę. I to był chyba najgorszy z najgorszych błędów. Pojechałem do siedziby militaria.pl, aby zakupić strzelbę. No cóż... Jak dotarłem zmieniłem zdanie na AK-47. W czym błąd? Marne 200FPS, chińczyk i cena za 200 zł. No dobra - będzie do trenowania. Teraz zbliżają się święta. Szacuję, że dostanę od rodziny około 800 zł na inne wydatki (bo w planie muszę zakupić mundur i desanty na Strzelców). Ale mniejsza. Ustaliłem sobie, że kupię pistolet R31 firmy Army. Wydaje się racjonalnym wyborem. I tutaj wchodzimy do problemu z karabinem. Mam 3 karabiny na oku, a sam nie jestem pewien co do ceny, jakości itd. I tu zwracam się o pomoc. Są dobrane do mojego gustu i "lubienia" więc w to nie trzeba się zaplątywać. 1.Replika karabinu szturmowego CM047D od Cymy. No cóż.. Po wpadce z akaczem mam pewnego rodzaju zrazę do akaczopodobnych replik, więc .. no trochę skreślone, w dodatku cena. 2.Replika karabinu JG082 od JG. Słyszałem wiele dobrego o tej firmie, replika wydaje się solidna, a FPS, magazynek i cała reszta zadowalająca. I ogółem nad tym chciałem wybrać. W dodatku teraz promocyjna cena, jest oniewalająca. 3.Replika karabinka JG0738 V2 Mój kumpel kupił - świetna. FPS zadowalające, łatwy tuning, waga, wykonanie. No, ale cóż.. Jakoś mi do gustu nie przypadła + będzie, że zgapiam (tak, tak - problemy gimboasgeja, który jest zielony) Głównie chodzi mi o porównanie tych replik i powiedzenie która będzie lepsza pod względem jakości, FPS i działalnośći. Z góry dziękuję i Wesołych Świąt :) Link to post Share on other sites
suharex Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Masz zraze, bo kupiłeś "pistolet z bazaru" za 200 zł? Link to post Share on other sites
Nath Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Cymka 047 z tych trzech. Ewentualnie Kałasz od Boya, ale ja nie chcę tutaj wałkować tematu Cyma vs Boyi. Chińczyk to loteria, ale z tych trzech to kałasz Cymy jest najlepszym wyborem. Link to post Share on other sites
Yoavek Posted December 23, 2014 Author Report Share Posted December 23, 2014 Masz zraze, bo kupiłeś "pistolet z bazaru" za 200 zł? Źle to ująłem. Mam zrazę do AK przez całe życie, bo jestem świadom ich realnego działania (czyt. tor lotu pocisków - czyli żaden) Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 No jak chcesz przekładać warunki działania broni ostrej (inna sprawa ile racji w Twoim rozumowaniu) do zabawek to brawo. Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Które? Bure! Rok dopiero się zaczął a już mamy zwycięzcę w konkursie "najbardziej bezużyteczna odpowiedź 2015 roku" A co do tematu to ja zdecydowałbym się na G36. I tak pewnie więcej osób z twojej okolicy ma kałachy, więc lepiej "zgapiać" od jednej osoby niż kilku(nastu). Poza tym sam mam niechęć do rosyjskich konstrukcji więc głównie zaopatruję się w repliki wyrobów firmy H&K (Mam już MP5, MP7 i G18, teraz właśnie planuję kupić jakiegoś G36 i zrobić mu epicki tuning na rof). Pomyśl, czy nie wolisz G36 z Gearboxem V3. Ale nie będę się na ten temat rozpisywał bo jest on jeszcze bardziej obszerny niż Cyma vs Boyi. Link to post Share on other sites
Said Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 (edited) Źle to ująłem. Mam zrazę do AK przez całe życie, bo jestem świadom ich realnego działania (czyt. tor lotu pocisków - czyli żaden) Edited January 7, 2015 by Said Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Tak więc: - siga nie bierz, miałem od nich 550 i trzeszczało jak zabawki z bazaru już nie wspominając o jakości "ABS'u" i o jego kolorze. - gieta ma swój temat, ogólnie jeżeli chodzi o wnętrzności to coś w stylu cm028 czyli najtańsza sensowna po galaxy5 - kałach półkę wyżej w wykonaniu zewnętrznym od ww giety a za taką różnicę warto brać. Link to post Share on other sites
PrzemoTerm Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 - siga nie bierz, miałem od nich 550 i trzeszczało jak zabawki z bazaru już nie wspominając o jakości "ABS'u" i o jego kolorze. Serio? Rozczarowałeś mnie teraz bo mocno rozważałem tego guna :( a może istnieją jeszcze jakieś ciekawe alternatywy? Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Jak ktoś z kim strzelasz ma którąś replikę, to pożycz i zobacz, stestuj jak działa. Biorąc pod uwagę fundusze rozważałeś zakup używanej repliki? Link to post Share on other sites
PrzemoTerm Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Niestety, na razie bazowałem tylko na opiniach znalezionych w internecie a nie od znajomych. Budżet nie jest zbyt wielki więc, nad używką bym się zastanowił :) Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Jak nie boisz się rozbierania repliki to śmiało bierz używkę. Z doświadczenia powiem, że najlepiej od razu z zestawem np. magazynki, pokrowiec, lufa precyzyjna. Wyjdzie o połowę taniej niż w sklepie. Najlepiej odbiór osobisty i sprawdzić na miejscu, albo film z działania. Co do replik, które tu podałeś to: 1.CM047 nie znam, pewnie możnaby znaleźć coś lepszego 2.SIG to replika którą trzeba pokochać pomimo jej wad inaczej szkoda czasu 3.G36 Boyi jest w porządku, ale nie za tą cenę Link to post Share on other sites
Yoavek Posted March 12, 2015 Author Report Share Posted March 12, 2015 Ja osobiście nie boję się kupować używek - replika to replika. Jeżeli ktoś o nią dba - to o co się bać. Oficjalnie nie zakupiłem żadnej więc.. Zobaczymy. Link to post Share on other sites
Recommended Posts