kubiszok Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Witam...Wybaczcie, że truję ciągle o tym samym karabinie, ale... :P Otóż kupiłem sobie Kar 98 k od Boyi, gaziaka.Wbrew temu, co wszyscy mówili, jest naprawdę świetny.Ciężki, drewno nie ma tak brzydkiego koloru jak się spodziewałem (ale i tak pewnie zmienię), strzela celnie, daleko i mocno, wszystko złożone ciasno, ale...No właśnie...i tu jest problem.Otóż zamek w tym karabinie siedzi dość luźno, kiedy odsuniemy go w tylne położenie...Nie ma nikt żadnego pomysłu na to, jakby go jakoś usztywnić? PS: czy w tych replikach blokada spustu działa jak w prawdziwych? Bo jeśli tak, to mój dotrał wadliwy :P Można tylko mieć go gotowego do strzału, albo zablokować zamek i spust... Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 4.25 świetna pora na założenie tematu. Quote Link to post Share on other sites
Matiz1911 Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 W sumie to w tylnym położeniu to i w prawdziwym się gibie, ale tam jest ze stali a nie z gównolitu i się nie ułamie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 4.25 świetna pora na założenie tematu. Jeeeezu, z polaczka zawsze musi wyjść jakiś problem, nawet w święta i o godzinę założenia tematu? Ten zamek się gibie w każdej wersji. w gazowej mocniej. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Jaki problem? Niestety pismo nie przekazuje nasycenia emocjonalnego. Ale to nie było złośliwe czy zaczepne... Quote Link to post Share on other sites
kubiszok Posted December 26, 2014 Author Report Share Posted December 26, 2014 W sumie to w tylnym położeniu to i w prawdziwym się gibie, ale tam jest ze stali a nie z gównolitu i się nie ułamie. A powiem ci, że ten metal to wcale nie taki gównolit :P Najlepszej jakości krasnoludzka stal to nie jest, ale jest całkiem dobrze . Solidny ten karabin, nie bałbym się upuścić go na ziemię. 4.25 świetna pora na założenie tematu. A tak wyszło jakoś :P Siedziałem sobie w nocy, wziąłem ten karabin w łapę i zacząłem coś tam oglądać i się zamkiem bawić.Przypomniałem sobie ze luźny jest, to włączyłem kompa i zadałem pytanie :D Pomyślałem, że jak sie obudzę (30 min temu :D ) to możliwe, że będzie już odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 @kopcik: ale co to wnosi do tematu? Zamki w tych BOYIach lata i bedzie latał. Nie masz się czym przejmować Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 @znachor Absolutnie nic. Ale na pewno nikomu nie szkodzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts