Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam...Wybaczcie, że truję ciągle o tym samym karabinie, ale... :P

Otóż kupiłem sobie Kar 98 k od Boyi, gaziaka.Wbrew temu, co wszyscy mówili, jest naprawdę świetny.Ciężki, drewno nie ma tak brzydkiego koloru jak się spodziewałem (ale i tak pewnie zmienię), strzela celnie, daleko i mocno, wszystko złożone ciasno, ale...No właśnie...i tu jest problem.Otóż zamek w tym karabinie siedzi dość luźno, kiedy odsuniemy go w tylne położenie...Nie ma nikt żadnego pomysłu na to, jakby go jakoś usztywnić?

PS: czy w tych replikach blokada spustu działa jak w prawdziwych?

Bo jeśli tak, to mój dotrał wadliwy :P Można tylko mieć go gotowego do strzału, albo zablokować zamek i spust...

W sumie to w tylnym położeniu to i w prawdziwym się gibie, ale tam jest ze stali a nie z gównolitu i się nie ułamie.

A powiem ci, że ten metal to wcale nie taki gównolit :P Najlepszej jakości krasnoludzka stal to nie jest, ale jest całkiem dobrze . Solidny ten karabin, nie bałbym się upuścić go na ziemię.

4.25 świetna pora na założenie tematu.

A tak wyszło jakoś :P Siedziałem sobie w nocy, wziąłem ten karabin w łapę i zacząłem coś tam oglądać i się zamkiem bawić.Przypomniałem sobie ze luźny jest, to włączyłem kompa i zadałem pytanie :D Pomyślałem, że jak sie obudzę (30 min temu :D ) to możliwe, że będzie już odpowiedź