Skoczek211199 Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 (edited) Witam, jestem nowy i zaczynam swoją przygodę z ASG. Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o tej replice http://gunfire.pl/pr...EBB-ver-2-.html (to ma być moja pierwsza replika). Może ktoś miał już kontakt z tym modelem i powiedział czy to jest dobra firma, ewentualnie dobrze by było żeby ktoś doradził by inne modele na początek (jestem w stanie wydać na replikę do 500zł). Edited December 26, 2014 by Skoczek211199 Quote Link to post Share on other sites
Kertoip007 Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Z tego co wyczytałem na forum to do 500zł najbardziej polecana jest seria RK od boyi. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 G36C od Boyi jest polecane na początek. Na taiwangun masz w promocji i zostanie na jakiś mały upgrade lub wizytę w serwisie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Najtańsze, i polecane są: Seria cm.028 cyma (repliki ak) Seria RK boyi z końcówką S (stal), i W (Drewno) (repliki ak) Seria 608 JG (repliki g36) G-001 które podałeś też jest polecane ale ma trochę niestandardowych części. cm.011 cyma (G36) Nieco droższa jest polecana seria cm.041 cymy (repliki mp5) No i radzę się dwa razy zastanowić zanim kupisz cokolwiek w gunfire. Ten sklep potrafi sobie ostro lecieć z klientami (co dosyć często jest poruszane tu: http://forum.wmasg.pl/topic/30949-gunfirepl/page__st__1300). Polecam sklep taiwangun - szybki, bezproblemowy, sprawdzają repliki przed wysłaniem, a ceny są obecnie na poziomie równym (lub niższym) z gunfire. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Dorzucę do puli rk-12 od Boyi, troszkę tańsze od serii S a też stalowe. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Dorzucę do puli rk-12 od Boyi, troszkę tańsze od serii S a też stalowe. Nie jest w pełni stalowe, jest raczej odpowiednikiem cm 045. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Verb, może mam dziwny magnes, ale łapał wszystko poza lufą zewnętrzną i spustem. Wykonanie body było wyraźnie lepsze niż RK-05. Do cymy nie porównuję, bo ją widziałem tylko u innych, sam żadnej nie miałem. Zrobiłbym fotki ale jakiś czas temu tą replikę sprzedałem. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nie jest w pełni stalowe,[...] Verb, może mam dziwny magnes, ale łapał wszystko poza lufą zewnętrzną i spustem.[...] Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem. Z resztą teraz jak czytam to seria S i W też nie są całkowicie stalowe, lufy ze znalu. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Miałem dwie RK-12, żadna nie była full stalowa jak to piszesz. Może faktycznie masz dziwny magnes... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts