Marcin_Modzel Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Szukam włącznika żelowego/taktycznego do SolarForce L2P 900lm XM-L2 T6 3C extended. Na stronie producenta i grega są 2 modele: PTS-2 oraz PTS-3. warto interesować się tymi modelami czy wybrać coś innego? Znajomy miał pts-2 i narzekał na jakość. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Ja na PTS-2 nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted December 27, 2014 Author Report Share Posted December 27, 2014 Nie miałeś problemu przy niskich temperaturach? Długo go masz? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nigdy nie miałem problemów. Nie pamiętam, z pół roku pewnie. Jeśli nie będzie się co chwilę wyginać kabla na wszystkie strony to powinien długo posłużyć. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted December 27, 2014 Author Report Share Posted December 27, 2014 A coś pasuje poza pst-2/3 ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Pasują z latarek Ultrafire z tym, że w UF gwint jest płycej niż w SF i nakrętka nie dochodzi do uszczelki. Powinny pasować bezproblemowo te z Surefire. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted December 28, 2014 Author Report Share Posted December 28, 2014 wally rzucisz jakimś konkretnym modelem ? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2050 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4645 http://allegro.pl/latarka-surefire-g2-taktyczna-wlacznik-zelowy-nowy-i4925052794.html http://mhunt.pl/pts-2-wlacznik-na-kablu-zelowy-do-latarek-solarforce Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted December 28, 2014 Author Report Share Posted December 28, 2014 Dziękuję za pomoc, Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Pasują z latarek Ultrafire z tym, że w UF gwint jest płycej niż w SF i nakrętka nie dochodzi do uszczelki. Powinny pasować bezproblemowo te z Surefire. Powiadasz więc, że jak mam włącznik żelowy po SureFire G2 to powinien pasować bez problemu do SolarForce L2P? Jakby nie patrzeć - nie ma między nimi wielkiej różnicy, ale jeśli mogę się zapytać użytkownika to czemu nie :) Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Gwinty w latarkach pasują (surefire - solarforce) i wszystko działa. Sam włącznik na kablu - jeżeli jest w wersji odpinanej solarforce - to ma inną końcówkę niż ta z surefire, tak więc samego kabelka nie podłączysz do końcówki latarki innej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted January 16, 2015 Author Report Share Posted January 16, 2015 Kupiłem PTS-3 i nie jestem zadowolony z jakości. Koledze padł szybko PTS-2. Odradzam. Quote Link to post Share on other sites
chemik333 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Też mam PTS-3. Jak się będziesz delikatnie z tym obchodził, to będzie działało. Jak będziesz szarpał, to ukręcisz końcówkę kabla. PTS-3 traktuję bardziej jako zapas możliwej konfiguracji latarki, a standardowo używam zwykłego włącznika z latarką w ciut innej (dalszej) pozycji niż przy końcu lufy. Miałem na jednym milsimie złe doświadczenia, jak to od ściskania osłony lufy 2 razy niechcący uruchomiłem ten żelowy włącznik... PTS-2 nie brałbym pod uwagę, ze względu na to, że w przypadku uszkodzenia kabla w terenie, latarki nie uruchomisz. Jak chcesz porządnie to kup Surefire - tylko sama końcówka będzie Cię kosztowała tyle co cała latarka, ale będziesz zadowolony ;) Pożyczałem od kolegi na testy i tam jest wszystko o wiele bardziej solidnie z tą końcówką zrobione. Poza tym w Surefire niestety nie widzę nic szczególnego względem Solarforce na którą to markę postawiłem i której to mam kilka latarek ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts