Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kolejne pytanie świeżaka :D

Recommended Posts

Cyma tylko i wyłącznie. Replika jest popularna - dużo jest więc części zamiennych, choć z drugiej strony po raz kolejny przytoczę przykład swojej mp5 cm.049j, która już dwa lata chodzi bezawaryjnie (stock na lipo). Moje przygody z CA uświadczyły mnie w przekonaniu, że CA to dobrze wyglądający (choć nie zawsze) chłam nie wart swojej wygórowanej ceny, który nie oferuje nic czego nie oferowałaby replika cymy.

Tylko jedna drobna uwaga - polecam Taiwangun jak sklep, bo poziom obsługi w gunfire często urąga standardom cywilizowanego sklepu.

Edited by Tomek P-ń

Miałem dwie mp5 tki cymy - K i J. Nie mogłem złego słowa na nie powiedzieć. Po wyjęciu z pudła strzelają bardzo fajnie, cena też jest ok. Znajomy ma mp5sd CA i też chwali. Więc jeśli nie zależy Ci szczególnie na markowej replice , lub po prostu chcesz troszku zaoszczędzić to bierz Cymę.

Zaoszczędzoną kasę możesz przeznaczyć na magazynki, akcesoria czy jakiś lekki tuning.

Witam,

Próbowałem znaleźć, ale ciężko z tym. Jakie oporządzenie najlepsze do CQB? Głównie chodzi mi jaka kamizelka taktyczna się do tego nadaje, ale wszelkie inne rady również chętnie przyjmę :icon_biggrin:

Tematy połączone. Następnym razme proszę dokładniej zapoznać się z regulaminem. Buniek92

Nada się KAŻDA kamizelka, nawet kultowa wśród rybaków kamizelka marki "Bomber". Nie ma czegoś takiego jak "idealne oporządzenie do XYZ" bo każdemu leży coś innego. Ja bym brał coś prostego i niskoprofilowego chest w stylu D3 Haleya plus pas/rękaw w stylu hsgi battlebelt, ale równie dobrze może to być i RRV/pasoszelki/ciras. Popatrz co ludzie noszą na strzelance, przemyśl co chcesz nosić przy sobie i wtedy uderzaj do odpowiedniego tematu (konfiguracja oporządzenia).

Do cqb wskazana jest dodatkowa ochrona twarzy, jak np. maska druciana potocznie zwana "stalker", oraz ochraniacze na kolana/łokcie z uwagi na możliwość nieplanowanego kontaktu ze ścianą/podłogą. Nie ma za to różnicy, czy pójdziesz w interceptor body armor, czy pasoszelkach bo balistyka nie jest liczona w asg.