Robert39 Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Mam od niedawna Shotguna 003 long, wystrzelałem już z 30 magazynków i od początku kulka leci w górę. Kulki Używane 0,20 i 0,23. Ustawiam ten suwak lecznic to nie daje. Jest jeszcze jakiś sposób na regulacje celności? Quote Link to post Share on other sites
Robert39 Posted January 3, 2015 Author Report Share Posted January 3, 2015 Wie ktoś czy lufa w środku ma się ruszać? jak wsadzę do niej wycior to chodzi na boki jak poruszam nim... oczywiście o Shotgunie mowa. Quote Link to post Share on other sites
remik007 Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Ustaw hop-up na zero mi to pomaga. Quote Link to post Share on other sites
Fush1 Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Kolega ma ten sam problem co ja- 0.20 są za lekkie, ja używam 0.25 i jest idealnie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Może po prostu gumka twardnieje na mrozie? Jak to nie to, w takim razie psiknij jakimś olejkiem (nie za dużo) w komorę i powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Robert39 Posted January 3, 2015 Author Report Share Posted January 3, 2015 Mam olej syntetyczny w sprayu to może nim prysnę. Tylko żeby się kulki nie zaczęły kleić :icon_confused3: Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 ^? Co pryśniesz? lufę? gumkę? :sciana: Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Jak to nie to, w takim razie psiknij jakimś olejkiem (nie za dużo) w komorę i powinno pomóc. Tragedia... NIGDY NIE PRYSKA SIĘ WNĘTRZA GUMKI HU cokolwiek i czymkolwiek by to było. Cięższe kulki będą lekarstwem na Twój problem. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 (edited) Olej syntetyczny może uszkodzić gumkę, i/lub uniemożliwić korzystanie z hop-up na długi okres - ~300 kulek lub więcej przy sporym zalaniu olejem. Zobacz czy w temperaturze pokojowej problem się powtarza. Ja w swoim AGM 003 nie zauważyłem efektu zmarzniętej gumki, ale z drugiej strony strzelam na Madbullach 028. Zdejmij lufę zewnętrzną (trzeba odkręcić zakrętkę rury na której jest rączka przeładowania), i zobacz przy hopku na 0 czy replika dalej strzela do góry, a jeśli nie, to obejrzyj, czy plastikowy krążek na lufie wewnętrznej nie ma jakichś baboli na powierzchni, i czy jest wykonany prawidłowo, i ewentualnie przesuń/obróć/zdemontuj go. Jeśli masz możliwość to pożycz też od kogoś kilka cięższych kulek (np. 028) i zobacz czy to nie rozwiąże problemu. Kulka kulce nierówna, więc marka też może robić swoje - niektóre kulki są bardziej, a niektóre mniej szorstkie. W ostatniej kolejności jeśli replika pomimo prób regulacji HU, i wyeliminowaniu roli dystansera dalej ustawicznie strzela do góry ciężkimi kulkami, to możesz rozłożyć replikę, i zobaczyć czy wajcha hop-up`u jest prawidłowo połączona z regulatorem od komory. Jeśli wszystko powyższe zawiedzie no to sory, ale tak już musi zostać, bo komora w tej replice jest klejona, a więc niemożliwa do rozmontowania. Edited January 3, 2015 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Olej syntetyczny może uszkodzić gumkę, [...] komora w tej replice jest klejona, a więc niemożliwa do rozmontowania. I dlatego w tej replice kategorycznie nie wolno niczym psikać na gumkę. Uszkodzenie gumki oznacza konieczność wymiany całego zespołu lufa-komora-guma. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 całego zespołu lufa-komora-guma. A jako że części do AGM 003 defacto nie ma, to pozostanie zakup całej repliki. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 (edited) Ewentualnie polowanie na "rozsypki" w komisie. Edited January 3, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Robert39 Posted January 4, 2015 Author Report Share Posted January 4, 2015 Tak więc niczym nie psikam do komory. Wyciorem czy jest możliwość uszkodzenia gumki? pytam bo majstrowałem nim na początku w lufie :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Teoretycznie tak, ale jest to dosyć mało prawdopodobne. Zamiast od razu płakać nad zepsutą repliką najpierw zobacz, czy nie pomoże jeden ze sposobów, które wymieniłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Robert39 Posted January 4, 2015 Author Report Share Posted January 4, 2015 Jak tą lufę zewnętrzną ściągnąć mówisz? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 (edited) https://www.youtube....h?v=S33E5yKSfcs Edytuj: oczywiście nie wszystkie czynności musisz wykonać by ściągnąć lufę. Edited January 4, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 W skrócie - odkręcasz nakrętkę z przodu pod lufą (która jest na końcu atrapy magazynka rurowego) i wtedy zsuwasz lufę. Quote Link to post Share on other sites
Robert39 Posted January 4, 2015 Author Report Share Posted January 4, 2015 Dziękuję za pomoc wszystkim. Już odkręciłem, skręciłem, pomajstrowalem i strzela już ładnie... Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Jeszcze pytanie - czy winny był dystanser? To już by był kolejny raz, jak ktoś ma taki problem. Quote Link to post Share on other sites
Robert39 Posted January 5, 2015 Author Report Share Posted January 5, 2015 Ten dystanser był na samym końcu i śmiem twierdzić, że pomogło przesuniecie go do przodu, poruszeniem nim oraz miał obok kilka paprochów, które osunąłem, a resztę posmarowałem oliwą z oliwek... z oliwą to żarcik :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts