Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co mogło być powodem takiej usterki?

Recommended Posts

Witam

Tak jak w temacie. Panowie kupiłem zestaw boreup zamontowałem w swojej replice Zestaw wytrzymał 2 strzelanki. Po ostatniej strzelance przestrzeliwałem już w domu replikę (ustawienia hop). W pewnym momencie usłyszałem zgrzyt. Myślałem że poszedł tłok. Po rozłożeniu kopara mi opadła. To co zobaczyłem nigdy w życiu mi się nie zdarzyło nawet wśród moich znajomych nie słyszałem o podobnym przypadku. Replika chodziła na m120 Guardera co generowało mi 450 fps.

A to jest uszkodzona głowica:

http://www.fotosik.p...0d370a79b5.html

http://www.fotosik.p...a8ebd6e7b2.html

http://www.fotosik.p...a9d893dc30.html

Guma/plastik pęka tak przy niskich temperaturach, jeżeli mocowanie było luźne to mogło w twardej gumie wybić elegancki otworek. Jeżeli pozostałe zestawy działają bez usterek to ja bym stawiał na wadę fabryczną. Też pierwszy raz widzę taką awarię, nawet jak głowice nie są od zestawu (cicha + zwykła) to takich uszkodzeń nie widziałem.

Skoro to był zestaw to faktycznie może być wada fabryczna, mogłeś mieć pecha.

Właśnie tłumacze to "ludziom" w jednym ze znanych sklepów ASG że jest to wada fabryczna ale niestety z zaciekłością twierdzą ze zestaw został źle zamontowany.

Guma/plastik pęka tak przy niskich temperaturach, jeżeli mocowanie było luźne to mogło w twardej gumie wybić elegancki otworek. Jeżeli pozostałe zestawy działają bez usterek to ja bym stawiał na wadę fabryczną. Też pierwszy raz widzę taką awarię, nawet jak głowice nie są od zestawu (cicha + zwykła) to takich uszkodzeń nie widziałem.

Nie wiem co masz na myśli pisząc o niskich temperaturach( tego dnia było +1) ale akurat większość ludzi z którymi się strzelam również używają tych samych zestawów co ja i nikomu w ten dzień co mi nic się nie stało ( w sumie to mi tez się nic nie stało dopiero na drugi dzień w domu po wystrzeleniu 1,5 mida na pojedynczym stało się co się stało )

Nic nie musiało być zle złożone, przerobiłem kilka replik i kilka razy widziałem dokładnie taki sam problem, problem z niska temperaturą. Wystarczy naprawde niewiele strzałów by tłok poszedł. Na okres zimowy proponuje wsadzić stockowe części, bore używac wiosna-jesień

Słyszałem o zapadających się grzybkach systemy, ale guardera mam nawet u siebie na sp170 i ciągnie bez zająknięcia.

No cóż z tego co czytałem to ludzie sobie baaaaardzo cenią zestawy Guardera nikt na nie nie narzekał wiec stąd moje zakupy tych zestawów. W dwóch poprzednich replikach sprawowały się baaaardzo dobrze a tu proszę bardzo taka sytuacja. I co ważne dla mnie nie chcą uznać reklamacji.