blunk Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Cześć wszystkim, interesuję się ASG i mam już cm.028, od września. Zastanawiałem się nad repliką do CQB więc do wakacji miałbym jakieś 800zł. Patrzyłem na rożne repliki, nie chcę m4 specny, bo pewnie możecie powiedzieć dwie sprężyny. Coś tylko do CQB. I nic mi nie odpowiada i mają za dużo fpsów. Pomyślałem, jak by to dało radę w CQB Kupić dwa galaxiaki i jeden na jedną ręką i drugi na drugą http://www.taiwangun.com/g-5k-galaxy?from=listing&campaign-id=19 I czy opłacało by się to? Dało radę? Raczej nie będę tego kupował bo dla mnie to troche strata pieniędzy, ale :) gdybyście mi powiedzieli i wypowiedziali się jak by to było, a np. do wakacji miałbym 1000zł ponad może bym zaryzykował ale raczej nie, bo bym szukał czegoś I klasy. Tak więc proszę o wypowiedź. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Widzę że za dużo filmów... Wystarczy kupić mp5 cymy, zrobić jej porządny przegląd i ewentualnie za część tej kasy wstawić pare porządnych części i wyjdzie to dużo sensowniej. Link to post Share on other sites
blunk Posted January 8, 2015 Author Report Share Posted January 8, 2015 Ona ma 410fps. Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Nie ma sensu strzelania z dwóch replik naraz. Jak chcesz z nich celować? Lepiej kup jedno mp5k tylko lepszej jakości z metal body naprzykład cyme lub JG. A jak odpuszczasz mpiątke to przy tym budżecie możesz kupić gietę aresa lub aks 74 u od e&l lub lct (nie wiem czy mieszczą się w budżecie, e&l chyba tak lct niekoniecznie ) PS nie widziałem dwóch poprzednich postów zanim skończyłem pisać swój Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Można nawet przy zakupie poprosić o zmianę na słabszą i zrobią ci to z utrzymaniem gwarancji. Chociaż jak mówiłem popieram bardziej wysyłke do dobrego serwisanta i zrobienie tego porządnie plus jakiś drobny tuning, wtedy miał byś też opcje zakupić taniej używke. Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Niektóre sklepy robią dowgroude za darmo, w przypadku I klasy przegląd i dopieszczenie na starcie można odłożyć na później Link to post Share on other sites
blunk Posted January 8, 2015 Author Report Share Posted January 8, 2015 Jeszcze kilka pytań, moja cm.028 mnie nie zadowala bo czasem nie wiem czemu przy strzale na pojedyńczym spust tak jakby się źle przyciska i tak jak by nie do końca i inny dźwięk wogóle, dźwięk jak by sprężyny co nie chce się przesunać, ale to tak co jakieś kilka dni nie cały czas. A czy to normalne że czasem słysze sprężyne tak głośno? Nie normalny odglos tylko taki charakterystyczny, taki sprężynowy, a nie strzału. Taki jak by jak szarpnie się o sprężyne i drga, lecz to się dzieje czasami, ale nie cały czas tylko np. jeden raz taki odgłos dajmy na jakieś dużo kulek, czyli np. na kolejny dzień lub inny kiedy strzelam a potem dajmy 500kul normalnie i czasem się on wtrafi. Co jest grane?! Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Może zęby przeciwpowrotne się stary. Albo coś z antiriversalem. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Co do sprężyny to powinno przejść po przesmarowaniu jej smarem. Link to post Share on other sites
blunk Posted January 8, 2015 Author Report Share Posted January 8, 2015 Olać to. Bardzo podobają mi się akacze. Chciałbym zakupić coś takiego http://www.taiwangun.com/cm-039c-full-metal?from=listing&campaign-id=20 I co o tym sądzicie, czytałem troche o tym że Rk od BOYi lepsze, lecz to mi się podoba. Jak z tym? A Jeśli nie, znajde jakieś ak I klasy z kolbą od m4? Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Nie kieruj się mocą. Wybierz se kilka replik,które Ci się podobają i są w twoim przedziale cenowym.Potem znajdź je na forum i poczytaj o nich czy będą warte zakupu i przyszłego tuningu. Większość sklepów na życzenie i za opłatą oczywiście,może zmniejszyć moc. Zawsze możesz oddać do lokalnego serwisanta lub samemu to zrobić jak potrafisz (starczy poczytać forum co wymienić,pooglądać poradniki na YT by się rozeznać jak to się składa i rozkłada i da się zrobić) Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Nie Bo to standard TM. Jak znajdziesz cymę z serii 040 to będzie już lepiej. Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Rk faktycznie lepsze, ale jeśli ci się podoba to ostatecznie mogło by być. Cymy też nie są złe repliki i boyi głównie zjada je zewnętrznie. Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Cyma 40I i 40H mają kolby od emki. Link to post Share on other sites
blunk Posted January 8, 2015 Author Report Share Posted January 8, 2015 A czym cm.040 w górę się rożnią? Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 42 i 48 są na pewno w standardzie budowy opartym na VFC. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Masz replikę, nie jesteś więc początkujący. Możesz bez problemu poszukać informacji w dziale technicznym. Link to post Share on other sites
Recommended Posts