Azizi Posted January 12, 2015 Author Report Share Posted January 12, 2015 Flecka ? tzn ? :D a co do gogli ochronnych ... mogą być te ? http://www.taiwangun.com/okulary-ochronne-p-j-yellow?from=listing&campaign-id=19 albo te ? http://www.taiwangun.com/gogle-fl8013-a-c-m-transparent?from=listing&campaign-id=19 Bo chciałbym najlepiej zamowic wszystko z jednego sklepu Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 (edited) Fleck - skrót od Flecktarn czyli niemiecki kamuflaż. Mundury niemieckie kosztują grosze, a są bardzo wytrzymałe. Okulary są złe - musisz szukać czegoś z atestami. Możesz pójść do sklepu BHP i popytać o okulary ochronne (lub gogle) z atestami. jak znacie jeszcze jakies fajne prowizorki to dajcie znać :icon_wink: Pasoszelki BW jako baza do zbierania oporządzenia w MOLLE. Kupujesz pasoszelki BW. Będziesz miał 4 ładownice na magi na G3 - można w nich upchać różne rzeczy - czerwoną szmatę, bandaż, batonik, zapasowy woreczek z kulkami (które będziesz mógł przesypać do hi-capa - magazynka, który dostaniesz z repliką). Sam może znajdziesz inne zastosowanie. Dodatkowo będziesz miał pokrowiec na chlebak, który może pełnić rolę tzw. cargo czyli kieszeni transportowej ogólnego zastosowania lub zrzutówki (worka do którego wrzucasz puste magazynki. Ja w swoim chlebaku noszę wodę, czasem bułkę, wrzucam tam też puste magi. Dodatkowo możesz dokupować oporządzenie w systemie MOLLE i podczepiać za pomocą trytytek do pasoszelek. Co prawda tak przypięte oporządzenie może mieć lekki luz, ale to w końcu "partyzantka". Sam mam tak podpiętą ładownice na PMR i na 3 magi do Kałaszka. W przyszłości planuję przejść na kamizelkę/pasoszelki w MOLLE i już mam zakupione dwa potrzebne elementy - jest więc to inwestycja na przyszlość. Jeżeli jednak człowiek nie wie czego będzie potrzebował albo uważa, że nie potrzebne mu hamerykańskie MOLLE to możesz kupić za circa 80zł brytyjskiego chest riga - zmieścisz w niego magi od AK. Edited January 12, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Okulary to naprzykład Bolle Viper. Za mniej niż 40 zł wychaczysz. Quote Link to post Share on other sites
adrian252 Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Ja dołacze do waszego tematu chciał bym dołaczyć do ekipy i mam pytanie jaką kupić broń pare lat temu kupiłem sobie ak47cyme dobra broń lecz chciał bym już coś bardziej profesjonalnego i lepszego. Potraktuję to jako żart. Następnym razem dostaniesz urlop od forum. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Sugeruję dwie rzeczy: a) zdobyć się, choćby na pobieżne, przeczytanie regulaminu... b) przeczytać poradniki, na które ktoś naprawdę poświęcił wiele czasu, mając nadzieje, że ludzie będą z nich korzystać, a nie je olewać i zakładać tematy, oraz poczytać trochę tematów, bo ludzi z pytaniami jakie ty masz jest wielu. Quote Link to post Share on other sites
Azizi Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 BTW. Ostatecznie decyduje sie na ten ;) http://gunfire.pl/product-pol-1152189676-Replika-karabinu-szturmowego-CM028U.html Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 To twoje pieniądze, ja bym za 430 zł plastikowego kałacha nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
Azizi Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 może polecisz cos od siebie w takim razie ? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Na 100% słownik poprawnej polszczyzny. I od siebie polecę poczytać poradnik dla początkujących z tematów przyklejonych tego działu. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 może polecisz cos od siebie w takim razie ? Ja mogę polecić. W tej [podobnej] cenie to z kałachów tylko seria RK Boyi. I [raczej] nic innego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts