Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Który z tych zestawów ?

Recommended Posts

Fleck - skrót od Flecktarn czyli niemiecki kamuflaż. Mundury niemieckie kosztują grosze, a są bardzo wytrzymałe.

Okulary są złe - musisz szukać czegoś z atestami. Możesz pójść do sklepu BHP i popytać o okulary ochronne (lub gogle) z atestami.

jak znacie jeszcze jakies fajne prowizorki to dajcie znać :icon_wink:

Pasoszelki BW jako baza do zbierania oporządzenia w MOLLE. Kupujesz pasoszelki BW. Będziesz miał 4 ładownice na magi na G3 - można w nich upchać różne rzeczy - czerwoną szmatę, bandaż, batonik, zapasowy woreczek z kulkami (które będziesz mógł przesypać do hi-capa - magazynka, który dostaniesz z repliką). Sam może znajdziesz inne zastosowanie. Dodatkowo będziesz miał pokrowiec na chlebak, który może pełnić rolę tzw. cargo czyli kieszeni transportowej ogólnego zastosowania lub zrzutówki (worka do którego wrzucasz puste magazynki. Ja w swoim chlebaku noszę wodę, czasem bułkę, wrzucam tam też puste magi.

Dodatkowo możesz dokupować oporządzenie w systemie MOLLE i podczepiać za pomocą trytytek do pasoszelek. Co prawda tak przypięte oporządzenie może mieć lekki luz, ale to w końcu "partyzantka". Sam mam tak podpiętą ładownice na PMR i na 3 magi do Kałaszka. W przyszłości planuję przejść na kamizelkę/pasoszelki w MOLLE i już mam zakupione dwa potrzebne elementy - jest więc to inwestycja na przyszlość.

Jeżeli jednak człowiek nie wie czego będzie potrzebował albo uważa, że nie potrzebne mu hamerykańskie MOLLE to możesz kupić za circa 80zł brytyjskiego chest riga - zmieścisz w niego magi od AK.

Edited by MarekMac

Ja dołacze do waszego tematu chciał bym dołaczyć do ekipy i mam pytanie jaką kupić broń pare lat temu kupiłem sobie ak47cyme dobra broń lecz chciał bym już coś bardziej profesjonalnego i lepszego.

Potraktuję to jako żart. Następnym razem dostaniesz urlop od forum. Buniek92

Sugeruję dwie rzeczy:

a) zdobyć się, choćby na pobieżne, przeczytanie regulaminu...

b) przeczytać poradniki, na które ktoś naprawdę poświęcił wiele czasu, mając nadzieje, że ludzie będą z nich korzystać, a nie je olewać i zakładać tematy, oraz poczytać trochę tematów, bo ludzi z pytaniami jakie ty masz jest wielu.