Mrozoso Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 (edited) Na dzisiejszej strzlenace replika KWA ERG przestała reagować na naciśnięcie spustu (zero reakcji): -sprawdziłem bezpiecznik (wygląda na cały), następnie zwarłem blaszki na krótko (dalej nic). -wsuwki kabli od silnika są podłączone (odpinałem i podłączałem znowu) a replika nie strzela. Co może być przyczyną? Replika jest na gwarancji (jutro wysyłam do sklepu), czy gwara obejmuje takie usterki? Dodam że replika ma niecałe 3 miesiące. Edited February 1, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 A próbowałeś innego akumulatora? Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 (edited) A próbowałeś innego akumulatora? Tak. Mój ładowarka normalnie ładuje a lipo wygląda na całe i zdrowe. Edited February 2, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Sprawdź, czy nie wypięły Ci się kable z silnika - czasem wystarczy nawet mocniejsze odłożenie repliki na glebę, żeby stockowo zaciśnięte się poluzowały - odkręć stopkę chwytu pistoletowego i rzuć okiem, czy nic tam nie jest luźne i wypięte. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 (edited) Sprawdź, czy nie wypięły Ci się kable z silnika - czasem wystarczy nawet mocniejsze odłożenie repliki na glebę, żeby stockowo zaciśnięte się poluzowały - odkręć stopkę chwytu pistoletowego i rzuć okiem, czy nic tam nie jest luźne i wypięte. Napisałem wyżej że już to robiłem i dalej nie strzela :( Może silnik się spalił? Dałem po prostu koledze strzelić i oddał kilka strzałów na semi, za którymś razem nie nacisnął spustu do końca i nagle replika przestała strzelać. Może coś z kostką stykową (ale jakoś śmiem wątpić że przez 3 miechy mogło się to uszkodzić lub wypaliły się styki). Edited February 2, 2015 by Mrozoso Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 A słychać przy naciskaniu spustu jakieś dźwięki z silnika? Coś jakby cykanie, lub tykanie? Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 A słychać przy naciskaniu spustu jakieś dźwięki z silnika? Coś jakby cykanie, lub tykanie? Nic kompletnie nie słychać. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 (edited) Jeżeli nic nie rozkręcałeś repliki to gwarancja dalej działa. W replice jest mechanizm który ma "wyłączać" spust po opróżnieniu magazynka, trzeba zerknąć czy wszystko ok z tym patentem. Okablowanie jest puszczone na przód, sprawdź czy te wsuwki z przodu się nie rozłączyły. Następnie przydało by się sprawdzić czy silnik w ogóle działa. A jak to nie silnik to sprawdzić całe okablowanie czy się nigdzie nie przetarło/przerwało i czy kostka się nie przepaliła ale od tego jest gwarancja w Twoim przypadku. Edited February 2, 2015 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Ja bym w takiej sytuacji na miejscu autora, nie kombinował i nie rozkręcał samemu repliki, tylko słał na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Wysyłaj na gwarancję, nic więcej nie kombinuj sam. Sprawdziłeś co mogłeś. Jak się gwarancja skończy to będziesz sam grzebał. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 Replika już dzisiaj wysłana, wymienią mi gumkę i sprawdzą tę usterkę. Dzięki wszystkim za rady, jak replika wróci z serwisu napiszę co było. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 Okazało się że jak rozkładałem body to jakaś część/sprężynka (w mechanizmie odcinającym kulki) nie wskoczyła na swoje miejsce po złożeniu, czyli pierdoła :) Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 Problem dalej jest, dostałem replikę z serwisu i dalej nie strzela ... Dzisiaj dzwoniłem i gość mi powiedział abym wyciągnął magazynek i zobaczył do komory hop up, tam wchodzi poprzecznie taki jakby pręt i ''wyłącza spust'' jak kulek nie ma w magu ... Kazał mi go przesunąć/wcisnąć już nie pamiętam dokładnie (nie dało rady), rozsunąłem body, dopchałem komorę w kierunku lufy, a ten pręt popchnąłem w kierunku gear boxa (palec wsadziłem przez gniazdo magazynka) ale on sprężynuje i wraca do tego samego położenia blokując dojście kulek do komory ... Co mam zrobić, odsyłać i dzwonić jeszcze raz do serwisu sklepu taktyczny, czy zrobię to jakoś sam (nie mam pojęcia jak) ? Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 14, 2015 Author Report Share Posted February 14, 2015 Problem rozwiązany! Ten filmik mi w tym pomógł: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts