WujekMoloch Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Witam chcę zakupić replikę RK-02 albo RK-05 i mam co do tej drugiej jedno pytanie ma ona "pełną" kolbę w przeciwieństwie do RK-02 (obydwie są składane na bok). I tu pojawia się pytanie czy byłbym wstanie lub w serwisie dali by rade przełożyć kable od baterii tak aby znajdowała się w kolbie (zapewne jest pusta) i jeżeli to da radę zrobić to czy da się zakupić wymienną stopkę do tej kolby żeby się otwierała tak jak w cm.028. Link to post Share on other sites
rocker21 Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Do tej kolby nie da sie upchać baterii o normalnych rozmiarach, nawet lipo 1200mah mi nie wchodził. Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Do rk-02 łatwiej będzie wywalić baterię na kolbę, bo nie ma problemu z włożeniem do niej baterii (włożyć batkę do opakowania po opatrunku wojskowym i heja :D). Problem tylko taki, co zrobisz z kablami? Środkiem poprowadzić je może być trudno, przyglądałem się w suce i nie bardzo mogłem znaleźć dobre miejsce, ciasno strasznie tam jest. Jeżeli ktoś zna patent na kabelki puszczone środkiem, tak że na zewnątrz ich nie widać - bardzo chętnie poznam. Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 (edited) Może kompletnie ich nie widać, ale... Puszczałem kable w moim AKS74 na kolbę. Kabel maks 1,5mm, miejsce jest pomiędzy gb a body (zaraz postaram się wrzucić fotkę) EDIT: Fotka, kabel puszczasz tam gdzie zaznaczyłem: Kable puszczasz pojedyńczo, łączą się dopiero w kolbie. Można zawsze wyciąć trochę tego ogranicznika kolby i w kolbie (utworzyć "rowek" na kable) Do ramówki od AK włożysz praktycznie każde aku, nawet dedyki do RC Edited February 3, 2015 by pan kozaq Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Do ramówki na pewno nie wejdzie to: https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=32618 Chyba że rozetniesz, włożysz i zaspawasz kolbę na nowo :P A tam zębatka selektora po prawej stronie nie będzie przeszkadzać? Co z zawiasem kolby, bo jak patrzyłem, to maaaało miejsca tam zostaje? Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Wejszłoby :-F Boki się lekko przetrą, trzeba wkladać pod kątem :D (może być lekki problem z długością, mój pakiet miał 1cm mniej długości, ale był o ten centymetr szerszy) Zawias kolby i kolba miała się dobrze, składała się. Zębatka selekora przy cienkim kablu (1mm, nie wiem jak 1,5) nie powinna sprawiać problemu- u mnie zjadło semi, bo miałem ponad 2mm kable :-F Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Tej, a tak mnie naszło... Kabel puszczałeś na górę, czy od razu po wejściu do korpusu wchodził upychałeś go pod GB? A batka to nie wiem, na siłę nie wpychałem, bo nie wyglądała żeby miała przejść :P Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Starałem się ułożyć wszystko od razu (wtyczka, kable- warto odpiąć silnik, gb + dopasowywanie). Czarny kabel (lub odpowiednik) powinien iść z prawej strony (patrz prawa dziura na foto) a czerwony z lewej. Link to post Share on other sites
Recommended Posts