krato Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 (edited) Witam, posiadam w tym momencie stockową sr25 od PJ, mam możliwość zamiany za m14 od cymki o takiej konfiguracji. W replice zostały wymienione następujące części: -ultra lekka głowica tłoka element -tłok element ze wszystkimi stalowymi zębami -wzmocnione zębatki SHS -aluminiowa, doszczelniana głowica cylindra od Ultimate'a -sprężyna SP130 Guarder -wzmacniane 6mm łożyska ślizgowe -uszczelniana dysza -gumka HU Czarna SYSTEMA -lufa precyzyjna 590 mm SRC -okablowanie niskooporowe 2,5 mm^2(dwa i pół kwadrat) -Silnik z wysokim momentem obrotowym -Pas -Dwójnóg -szyna Przebieg na tych częściach około 2k kulek Moje pytanie brzmi następująco, co jest lepsze ?:] ewentualnie prosze o wycene m14. Obie repliki będą przechodziły tuning w celu poprawienia osiągów. Do około 500-max 550 fps, sr w tym momencie posiada 450 a m14 480 Edited February 3, 2015 by krato Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Czy ten 'tuning' ma papiery? Bo jeżeli nie, a nie znasz sprzedającego/nie jest znany w środowisku, to traktuj tę replikę, jakby owego tuningu nie miała. Quote Link to post Share on other sites
krato Posted February 3, 2015 Author Report Share Posted February 3, 2015 Pan nazywa się Arkadiusz Nowicki z Poznania. Nie, niestety nie miałem przyjemności poznania go;] Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Danych osobowych bym tutaj nie podawał... Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 (edited) Pod względem osiągów brałbym m14 z tym że po zakupie przejrzyj/daj serwisantowi przejrzeć bebechy. Poza tym... Napisałeś najpierw że masz stockowe sr25, a następnie że obie repliki przechodziły tuning... Edited February 4, 2015 by KaXardas Quote Link to post Share on other sites
86Pietras86 Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Napisał ze będą przechodziły ;) chyba wiem nawet kto robił ta m14 ;) po wsadzonych częściach coś mi mówi ze serwisował ja wyplosz z Poznania. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Ok, nie zauważyłem, zwracam honor. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts