Android Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 (edited) Witam tydzień temu wymieniłem w replice E&L ELS-74 MN Tłok oraz zębatki. Replika myślę ze została poskładana prawidłowo wszystko funkcjonowało na sucho. Jednak kiedy złożyłem replikę okazało się że pluje kulkami na odległości kilku metrów a jak już strzela to prędkość rzędu 160fps. Sprawdziłem to i przestrzelałem replikę na chrono wrzucając kulkę do komory bez magazynka i wyszło 370 fps jednak z magazynkiem jedyne 160fps...(magazynek nie jest oryginalny). Zauważyłem ze replika zawsze podkręca kulki ale nie ruszałem komory. Często w ogóle nie podaje kulek albo po dwie na raz... Co może być temu winne ? Edited February 7, 2015 by Android Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Coś z dyszą podejrzewam, pewnie nie została złożona prawidłowo;p Uszczelka tłoka szczelna była? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Rozłóż i złóż jeszcze raz zwracając szczególną uwagę na dyszę i popychacz. Quote Link to post Share on other sites
Android Posted February 7, 2015 Author Report Share Posted February 7, 2015 Ok dzięki w najbliższym czasie rozłożę go jeszcze raz i złożę sprawdzając to o czym pisaliście i dam znać czy pomogło :) Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Sprawdź czy założyłeś L-blocka pomiędzy body a komorą. Być może inny niż oryginalny magazynek odsuwa Ci komorę i masz nieszczelność. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 (edited) Etam, kopia LCT pewnie. Pomimo że niby kopią LCT nie jest niby. Podłóż gerabox z przodu i tyłu o jakieś 2 grubości plastiku z opakowań po częściach ASG(jakieś 0,5mm ?) i przypatrz się przy skręcaniu czy komora będzie do dżirboksa przychodzić odpowiednio, czy się będzie blokować. Edit: Czy zresztą w E^lu jest L klocek? Bo wydaje mi się że nie ma, tak samo jak w E&l jest komora skręcana do lufy a lufa skręcana z podstawą szczerbinki. Edited February 7, 2015 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Masz racje grzesio93 z tym że dodatkowo komora przykręcona jest do gearboxa Quote Link to post Share on other sites
Android Posted February 14, 2015 Author Report Share Posted February 14, 2015 Rozebrałem go i wygląda na to że wszystko było na swoim miejscu...czy dysza np moze być winna lub gumka cos blokuje ? Quote Link to post Share on other sites
Android Posted February 21, 2015 Author Report Share Posted February 21, 2015 Wymieniłem gumkę na systeme oraz założyłem nową dysze replika zaczęła podawać kulki jak należy także gumka kręci jak należy jednak wyniki na chrono nie są zadowalające bo jedyne 360 fps (0.2g). Składając replika sprawdzałem dokładnie czy wszystko jest jak należy. Istnieje możliwość ze w momencie kiedy replika stała jakies 2-3 miesiące i nie została przestrzelana na semi doprowadziło do ubicia się spreżyny ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts