Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

E&L ELS-74 MN Pluje kulkami

Recommended Posts

Witam

tydzień temu wymieniłem w replice E&L ELS-74 MN Tłok oraz zębatki. Replika myślę ze została poskładana prawidłowo wszystko funkcjonowało na sucho. Jednak kiedy złożyłem replikę okazało się że pluje kulkami na odległości kilku metrów a jak już strzela to prędkość rzędu 160fps. Sprawdziłem to i przestrzelałem replikę na chrono wrzucając kulkę do komory bez magazynka i wyszło 370 fps jednak z magazynkiem jedyne 160fps...(magazynek nie jest oryginalny). Zauważyłem ze replika zawsze podkręca kulki ale nie ruszałem komory. Często w ogóle nie podaje kulek albo po dwie na raz...

Co może być temu winne ?

Edited by Android

Etam, kopia LCT pewnie. Pomimo że niby kopią LCT nie jest niby. Podłóż gerabox z przodu i tyłu o jakieś 2 grubości plastiku z opakowań po częściach ASG(jakieś 0,5mm ?) i przypatrz się przy skręcaniu czy komora będzie do dżirboksa przychodzić odpowiednio, czy się będzie blokować.

Edit: Czy zresztą w E^lu jest L klocek? Bo wydaje mi się że nie ma, tak samo jak w E&l jest komora skręcana do lufy a lufa skręcana z podstawą szczerbinki.

Edited by grzesio93

Wymieniłem gumkę na systeme oraz założyłem nową dysze replika zaczęła podawać kulki jak należy także gumka kręci jak należy jednak wyniki na chrono nie są zadowalające bo jedyne 360 fps (0.2g). Składając replika sprawdzałem dokładnie czy wszystko jest jak należy. Istnieje możliwość ze w momencie kiedy replika stała jakies 2-3 miesiące i nie została przestrzelana na semi doprowadziło do ubicia się spreżyny ?