wgnsy123 Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Witam, otóż kolega posiada RK-01w i chciałby się dowiedzieć jak ogarnąć selektor ognia. Jak wiadomo, w rk-01w kupionej nie zawsze selektor chodzi tak jak powinien, on trafił na obluzowany. Jak to "przykręcić" czy wzmocnić, żeby ten selektor chodził normalnie.. Z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Dać podkładkę, najlepiej sprężystą i śrubę M4x10 z łbem grzybkowym. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 Ja się zbytnio nie znam na tych śrubach itp. Raczej wolałbym jakąś podkładka albo taśmę czarną pod miejsce gdzie się ten selektor przesuwa. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Wygiąć dźwignię selektora lekko :P Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 A gdzie ta dźwignia..? Trzeba selektor rozmontowywać czy nie koniecznie..? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Dźwignia w sensie to czym przełączasz tryby ognia :P Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 Ok, a jak to wygiąć? Trzeba rozmontowywać? (nie umiem :D) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Odkręcić śrubę i zdjąć. I lekko nagiąć - tak żeby mocniej dociskało w miejscu przetłoczeń w korpusie. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 A jak rozkręcić tą śrube? (przypominam, że to RK-01, ono ma to takie dziwne płaskie coś ;p) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Jak chyba większość kałachów. To płaskie coś to właśnie śruba. Przypominać mi nie musisz, bo dokładnie to samo leży metr ode mnie :P Kombinerkami. Kombinerkami też możesz spróbować najpierw dokręcić. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 Próbowałem kombinierkami lecz nie idzie chwycić tej śruby tak aby ją swobodnie odkręcić czy dokręcić.. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Jak nie idzie chwycić śruby kombinerkami?! Boże... łapiesz od góry i kręcisz. Edited February 10, 2015 by suharex Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 No nie, WYCIĄGAŁEM OD DOŁU DO GÓRY... Pewnie, że próbowałem kręcić, łapać od góry itp. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Ktoś coś z tego zrozumiał? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Tak. Próbował chwycić śrubę, ale mu się kombinerki ześlizgiwały, a potem po Twojej, jakże pouczającej, wypowiedzi powiedzmy, że sarkastycznie się do niej odniósł. Wgnsy, może spróbuj naciąć śrubkę tak by móc ją śrubokrętem odkręcić (ale poczekaj bo może ktoś poda lepszy pomysł bo nie wiem jak z grubością tej śruby - nie wiem czy jest z czego ciąć). Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted February 10, 2015 Author Report Share Posted February 10, 2015 Bo zapytał się idiotycznie :D Poczekam na dalsze sugestie.. Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Ja jak miałem kałacha, to tą śrubę odkręcałem palcami przez kawałek cienkiej gumy np dętka. Trzeba tylko mocno docisnąć i przekręcić. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Nie zapytałem idiotycznie tylko retorycznie ^^ główka tej śruby nie jest tak cienka żeby nie można jej było złapać w kombinerki i odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts