ak47kk Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Witam ! Co sądzicice o kompletnym gearboxie od Ultimate ? Zastanawiam się ponieważ chciałbym stuningować M27 IAR [VFC] do okolo 470 fps i nie wiem czy nie było by dobrym posunięciem wymiana gb Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Jak zainwestujesz jeszcze w Sorbo do niego oraz Mblocka na wszelki wypadek, to pewnie trochę pośmiga. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 I dodatkowo - w 95% egzemplarzy pęka blokada łącznika kostki stykowej. Niby proste do naprawy, i zrobienia, a tak bardzo wkurwia... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 No ostatnie 3 egzemplarze które miałem okazje składać, wyglądają ok. Trzpień ten wygląda już na pełniej odlany i do tej pory żaden nie strzelił. Odpukać :teeth: Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Wg. mnie kiepski pomysł. Lepiej i taniej jest tuningować samemu, zwłaszcza, że szkielet ultimate wcale taki mocny nie jest. Quote Link to post Share on other sites
ak47kk Posted February 11, 2015 Author Report Share Posted February 11, 2015 Czyli co byście polecili ? Teflon fix , mblock i spreżyna ? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Sorbo, odchudzenie tłoka, głowica tłoka bez łożyska. Teflonfix jak gumka nie będzie się uszczelniać na lufce, względnie po włożeniu w komorę... Quote Link to post Share on other sites
ak47kk Posted February 11, 2015 Author Report Share Posted February 11, 2015 W serwisie chyba nie powinno byc problemu . A koszt mniej więcej ? Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Na pewno mniej niż kupno kompletnego ultimate, pytanie jeszcze ile serwis weźmie za robociznę i ile części do wymiany, ale 400-500zł spokojnie powinno starczyć. Quote Link to post Share on other sites
ak47kk Posted February 11, 2015 Author Report Share Posted February 11, 2015 W takich właśnie granicach chciałem wydać . Czyli tak : Sorbo , teflon fix , odchudzenie tłoka , głowica tłoka bez lożyska , coś jeszcze ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Mblock o ile tam wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
ak47kk Posted February 11, 2015 Author Report Share Posted February 11, 2015 Body tutaj jest praktycznie jak w HK416 więc powinien chyba wejść Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 A po co głowica bez łożyska, wkładasz tam tylko springa M130 do tego Sorbo+Mblock, które dają 100% pewności, że gearbox wytrzyma. Tłok odchudzony (ja używam SHS i sobie chwalę), Głowica wtedy łożyskowana, prowadnica sprężyny też, nie wiem jeszcze jak tam będzie wyglądać dysza, ewentualnie wymienić na doszczelnioną. I 470fps będzie. Jeszcze sprawdzić komorę i ewentualnie teflon-fixa dać+ może gumkę zmienić co by zasięg poprawiło. Cena wymienionych części to 200-250zł. Mblock wejdzie, jeżeli komore masz standardową. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Tłok odchudzony (jeśli ma tylko fabryczne wcięcia jak niebieskie SHS'y z metalowa bieżnią) nawierceniami. A bez łożyska na głowicy, bo spadnie jeszcze masa tłoka - poprawa szybkostrzelności i mniejsza energia uderzenia w głowicę cylindra (zmniejszenie naprężeń na gearbox). Łożysko na prowadnicy wystarczy w zupełności. Quote Link to post Share on other sites
ak47kk Posted February 12, 2015 Author Report Share Posted February 12, 2015 Dzieki panowie za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
ak47kk Posted February 12, 2015 Author Report Share Posted February 12, 2015 Jeszcze jedno ! Jakich firm mam kupować części ? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Takich na jakie Cię stać, kolego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts