lukasz68200 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Witam . Mam problem dot. mojego ak cm028 . Problem polega na tym , że od nie dawna coś zaczęło chrupać w gearboxie (charakterystyczny dźwięk ) oraz broń dusi się na full auto + bateria się lekko podgrzewa . Prosiłbym o rady dot. tego problemu gdyż jestem zaniepokojony tym faktem a no i zaobserwowałem jakby replika strzelała trochę mocniej niż normalnie ale może tylko mi sie zdawało . Ogólnie nie wiem w czym leży problem. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Kiedy kupiłeś replikę? Jaki ma przebieg? Nie wiem co to znaczy chrupać w gearboxie. Najlepiej nagraj filmik. Replika dusi się na auto, to znaczy że strzela ale wolno czy nie strzela? Quote Link to post Share on other sites
lukasz68200 Posted February 24, 2015 Author Report Share Posted February 24, 2015 (edited) Kiedy kupiłeś replikę? Jaki ma przebieg? Nie wiem co to znaczy chrupać w gearboxie. Najlepiej nagraj filmik. Replika dusi się na auto, to znaczy że strzela ale wolno czy nie strzela? Replikę kupiłem przed wakacjami 2014 . przebieg nie duży - kilka gier 5 lub 6 (od czasu problemu strzelałem pare razy w myśli że może coś się naprawi) Chrupie czyli bardzo mocno słychać zębatki tak jakby pracowały z jakimś obciążeniem , czuć w ręce prace całego gb . Postaram się zrobić filmik. Na auto strzela w miare wolno , traci kulki a na pojedyńczym gdy chce puścić szybką serie taki tapem np. po 3 to przyblokowuje się na spuście lekko . Edited February 24, 2015 by lukasz68200 Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 (edited) To tak jakbyś zapytał co Ci się zepsuło w samochodzie a podałbyś markę i to, że coś trzeszczy. Skąd my niby mamy to wiedzieć? To jest lepsze pytanie. Nie mam zielonego pojęcia co zębatki mają wspólnego z "chrupaniem" w gb. Mógł ci pójść drugi ząb zębatki tłokowej i przeskakuje z 1 na 3. Koledze kiedyś jakaś podkładka utkwiła w gb i mu latała od wstrząsów... Dziwne jest też to, że blokuje się spust bo to niema za bardzo nic wspólnego z zębatkami. Co do filmu to nagraj go tak żeby było widać jak chodzi tłok. http://img685.imageshack.us/img685/3150/p1030334h.jpg Ta długa i ta dziurka w cylindrze (to złote). Edited February 24, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
lukasz68200 Posted February 26, 2015 Author Report Share Posted February 26, 2015 Chciałem nagrać filmik i go nagrałem lecz był troche nie zaciekawy dźwięk więc zrezygnowałem i postanowiłem zajrzeć na początek do uchwytu . Okazało się chyba ze w cymce sie silnik zepsuł ( znaczy się jest w trakcie psucia) , śmierdzi z niego po kilku strzałach ( 2/3) i zużywa baterie aż sie przegrzewa , szarpie dość mocno .. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Odkręciłeś Waszmość śrubę regulującą ustawienie silnika? Quote Link to post Share on other sites
lukasz68200 Posted February 26, 2015 Author Report Share Posted February 26, 2015 Odkręciłeś Waszmość śrubę regulującą ustawienie silnika? a można wiedzieć jak ona wygląda i gdzie się znajduje ? Zbyt dobrze na replikach się nie znam niestety ;/ Quote Link to post Share on other sites
lukasz68200 Posted February 26, 2015 Author Report Share Posted February 26, 2015 a można wiedzieć jak ona wygląda i gdzie się znajduje ? Zbyt dobrze na replikach się nie znam niestety ;/ Sytuacja opanowana dziękuję za pomoc , okazało się że to ta śrubka do regulacji silnika , śmiga jak narazie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts