norbi050 Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 (edited) Witam mam problem z moją repliką JG0938. Od niedawna bawię się moją repliką i jestem jeszcze zielony. Problem jest taki, że gdy strzelam z broni to kulka po przeleceniu ok. 15m zaczyna gwałtownie skręcać w lewo lub prawo. Z tego co wyczytałem to może to być wina niewyregulowanej gumki hop-up, lecz nie wiem jak mam się za to zabrać. Jeżeli jest także inny problem z repliką niż gumka hop-up to proszę o pomoc z nim. Dziękuje. Link do mojej repliki: http://gunfire.pl/product-pol-1152191813-Replika-karabinu-JG0938.html Edited February 28, 2015 by norbi050 Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Może być to wina źle odlanej gumki lub dystansera. Ten model rozbiera się tak samo jak każda inna gieta od JG: Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Skoro skręca w różne strony to ja się pytam jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 (edited) Witam mam problem z moją repliką JG0938. Od niedawna bawię się moją repliką i jestem jeszcze zielony. Problem jest taki, że gdy strzelam z broni to kulka po przeleceniu ok. 15m zaczyna gwałtownie skręcać w lewo lub prawo. Z tego co wyczytałem to może to być wina niewyregulowanej gumki hop-up, lecz nie wiem jak mam się za to zabrać. Jeżeli jest także inny problem z repliką niż gumka hop-up to proszę o pomoc z nim. Dziękuje. Link do mojej repliki: http://gunfire.pl/pr...inu-JG0938.html Stockowa lufa zazwyczaj nie jest absolutnie gówniana, Ty trafiłeś na trefny egzemplarz i tyle. Polecam najtańszą preckę lub jakąś stockową dobrej firmy, swego czasu miałem srebrną od CA i byłem zadowolony. Do kolegów o góry: -co ma wspólnego wykonanie kulki na 15 metrach? Nawet 0.12 z kiosku by nie skręcało a na pewno nie w poziomie. -źle odlana gumka odpada z automatu bo kołnierz nie ma nic wspólnego z trajektorią lotu, zostaje element podkręcenia: *skręć hopu up na zero i jak nic się nie zmieni to wina lufy. -uszkodzony dystanser zmieniał by tor lotu tylko w jedną stronę. Edit#1 Kolega miał identyczną sytuacje w stockowym Rk przed wymianą lufy, potem wszystko wróciło do normy. Edited March 1, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
norbi050 Posted March 1, 2015 Author Report Share Posted March 1, 2015 Stockowa lufa zazwyczaj nie jest absolutnie gówniana, Ty trafiłeś na trefny egzemplarz i tyle. Polecam najtańszą preckę lub jakąś stockową dobrej firmy, swego czasu miałem srebrną od CA i byłem zadowolony. Do kolegów o góry: -co ma wspólnego wykonanie kulki na 15 metrach? Nawet 0.12 z kiosku by nie skręcało a na pewno nie w poziomie. -źle odlana gumka odpada z automatu bo kołnierz nie ma nic wspólnego z trajektorią lotu, zostaje element podkręcenia: *skręć hopu up na zero i jak nic się nie zmieni to wina lufy. -uszkodzony dystanser zmieniał by tor lotu tylko w jedną stronę. Edit#1 Kolega miał identyczną sytuacje w stockowym Rk przed wymianą lufy, potem wszystko wróciło do normy. Właśnie zrobiłem tak samo jak było pokazane na filmiku ale teraz broń nie strzela (kulki nie wylatują, czuć wylatujące powietrze ale kulki stoją) jeżeli przewróciłem do góry nogami broń to też nic więc uszkodzony magazynek odpada. Co teraz mam zrobić? Quote Link to post Share on other sites
norbi050 Posted March 2, 2015 Author Report Share Posted March 2, 2015 Okazało się że mam niewielkie pęknięcie przy mocowaniach sprężyny i udało mi się to naprawić. Teraz replika działa poprawnie. Dzięki wszystkim za pomoc, temat uznaje za zamknięty Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts