Preziu Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Witam bardzo serdecznie. Po przeczytaniu bardzo wiele tematów wszystko sprowadza się do jednego. Mianowicie każdy z was doradza 3 giety: CM011 JG (tu jest od groma wersji: v1, v2, JG0538, G608 itd..) G-001 (v1 nie jest juz dostepny a v2 ma dziwną kolbę) Kompletnie nie wiem którą wybrać. Na rynku już nie ma CM003 dlatego też zmuszony jestem kupić inną replike. Ogólnie z repliki będzie wyciskane 450fps (replika do lasu) więc dużo rzeczy pójdzie do wymiany więc proszę postawić jakość wykonania na 1 miejscu. Pozdrawiam z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 (edited) CM011 wygląda jak kupa. JG w porównaniu do bojca też. Bojec bywa kapryśny w stocku i potrzebuje troszkę miłości by się odwdzięczył przy czym jest estetycznie wykonany i to w standardzie Aresa. Jest CM003 tylko w jakiejś skandalicznej cenie 700zł lub 750zł. Podsumowując: Boyec jest najlepiej wykonany. Edited March 2, 2015 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Marins Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Jeśli boyec jest faktycznie na częściach aresa i gb ma taki sam to sorry ale nie polecam. Ma tyle nie standardowych części że cokolwiek będziesz z nim chciał zrobić to już będzie wielka magia i do tego długi czas oczekiwania na części. Wystarczy że pójdzie prowadnica sprężyny i już jesteś udupiony. W PL nie dostępna w żadnym sklepie , ściagnięcie = długi czas oczekiwania, niestandardowa dysza , kostka stykowa i pare innych dupereli które mogą utrudnić życie. Natomiast JG , faktycznie nie powala jakością ale jest to replika budżetowa, oprócz niestandardowej dyszy gdzie nie którzy twierdzą ze od czegoś tam innego pasuje to jest to replika sprawdzona i nie ma problemów z tuningiem. Cyma 003 , teraz będę ją kupował po aresie , cena faktycznie zaporowa ale szkielet prosty,standardowy bez żadnych zbędnych ulepszeń , gdzie wszystkie części do niego pasują i bardzo łatwo można stuningować i uzyskać szczelność strzykawki. Ares - mam i nigdy nikomu go nie polece .... To jest moje osobiste odczucie i moja opinia. Nie miałem boyca w rękach i go nie widziałem od środka. Więc proszę to wziąść również pod uwage. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 (edited) Wystarczy że pójdzie prowadnica sprężyny i już jesteś udupiony. W PL nie dostępna w żadnym sklepie , ściagnięcie = długi czas oczekiwania, niestandardowa dysza , kostka stykowa i pare innych dupereli które mogą utrudnić życie. -Prowadnica cyma v3 - lekko przypiłować skrzydełka. -Dysza standardowa - idealnie pasuje SHS -Kostka stykowa jest na specshopie za około 20zł gdzie wszystkie części do niego pasują i bardzo łatwo można stuningować i uzyskać szczelność strzykawki. Bzdura, wszystkie części, które miałem w tej giecie były z nią kompatybilne w 100%: -3 tłoki -3 głowice tłoka -3 komplety zębatek -dysza SHS (niebieska) -2 zatrzaski anti-reversala (tu w sumie nie ma co nie pasować ) -2 głowice cylindra Podsumowując, ta gieta jest w 100% kompatybilna z różnymi częściami, jedyna różnica , która występuje, to szpara na górze GB (dla zaczepu BB) i system szybkiej wymiany sprężyny. Odniesienia: W PL nie dostępna w żadnym sklepie Zawsze można poprosić specshop, żeby sprowadził. Nie miałem boyca w rękach i go nie widziałem od środka. :icon_razz: wziąść :icon_razz: Edited March 6, 2015 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Do 500 zł ja polecam Boyi Niestandardowe w Giecie Boyi jest: - Sam szkielet GB, ze względu na EBB i Szybką wymianę sprężyny i zwalnianie sprężyny. Ale prawie wszystko można przełożyć w zwykły V3 - Kostka Stykowa, zamiast styków. - Płytka selektora. Tyle. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 (edited) Prowadnica Aresa nie pasuje do Boya (chędożone chińczyki), sprawdzane w sklepie. Ale ludzie pisali, że zwykłe prowadnice po modyfikacji też pasują. @Marins: nie wiem czy macałeś tą cymke, ale jeżeli miałeś Aresa to będziesz miał wielki ból dupy przez wygląd cymki. Edited March 7, 2015 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Marins Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 @EndeBeats -Prowadnica cyma v3 - lekko przypiłować skrzydełka. Poproszę o linka do takowej , bo nigdzie nie mogę znaleźć, a chetnię bym kupił Odniesienia: Zawsze można poprosić specshop, żeby sprowadził. Jasne , zawsze można , w styczniu pytałem i do tej pory nie mają. :icon_razz: Nie widzę sensu Twoich usmieszków? Napisałem że nie miałem boyca w rękach , żeby WZIĄĆ to pod uwage , a post rozpocząłem słowami : "Jeśli .... Tak więc w bład nikogo nie wprowadzam. Poza tym dodałem że jest to moje odczucie... Cymki nie widziałem , za to JG i CA tak. Ares owszem fajnie jest spasowany i plasticzek jest super , ale jak dotąd przez 4 miesiące strzelałem tylko raz bo cały czas coś się z nią dzieje. Różnica między tymi body nie jest jakoś mocno drażniąca , a przynajmniej mi ona nie przeszkadza. Nie wiem jak Cyma przy nich wypada, za 2 tyg będę miał okazję zobaczyć. Bardziej mi zależy żeby to strzelało i nie było z repliką problemów , a nie po serwisach się walało gdzie i tak nie widzę jej "piękna". Zresztą replikę zawsze można pomalować albo jak ja ,owinąć w siatkę maskującą... Co do wyboru , polecałbym coś "prostego" ze wszystkimi standardowymi częściami, żeby się chłopak nie zraził od początku. Gdyby Ares był moją 1 repliką to już dawno bym zrezygnował... Dlatego polecałbym giete JG , jednak jezeli chcesz wycisnąć z tego coś więcej to najlepszą opcją dla Ciebie będzie znalezienie najbliższego sklepu stacjonarnego z serwisem, bo zapewne tam będziesz się najcześciej pojawiał po zakupy i porozmawianie z Panem serwisantem . Bo to właśnie Pan serwisant ma największe doświadczenie w tuningowaniu replik i będzie wiedział co wybrać i co zrobić żeby maksymalnie Cię zadowolić. Pamiętaj że to jest forum , różni ludzie tu wchodzą i różne żeczy piszą( zazwyczaj chwalą swoje ). Zawsze bierz poprawkę na wszystko co czytasz. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Ja tylko dodam że z mojej Giety od Aresa przerobiłem około 90k kulek. Żadnego problemu. @Marins Albo miałeś cholernego pecha, albo kiepskiego serwisanta. Do 400 zł brałbym JG Do 600 zł brałbym BOYI Do 800 zł brałbym Aresa Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Witam bardzo serdecznie. Po przeczytaniu bardzo wiele tematów wszystko sprowadza się do jednego. Mianowicie każdy z was doradza 3 giety: CM011 JG (tu jest od groma wersji: v1, v2, JG0538, G608 itd..) G-001 (v1 nie jest juz dostepny a v2 ma dziwną kolbę) Kompletnie nie wiem którą wybrać. Na rynku już nie ma CM003 dlatego też zmuszony jestem kupić inną replike. Ogólnie z repliki będzie wyciskane 450fps (replika do lasu) więc dużo rzeczy pójdzie do wymiany więc proszę postawić jakość wykonania na 1 miejscu. Pozdrawiam z góry dziękuje. ver1 była 4dni temu na tajwangun(435zł),za 35zł dokupiłem sprężynę sp120guardera bo to co w środku jakieś sztywne. Quote Link to post Share on other sites
Marins Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Była w 3 "renomowanych" serwisach ale nie będę pisał tutaj jakich bo to nie temat do tego i nie lubie oczerniać ludzi... Możliwe że mam poprostu pecha... Quote Link to post Share on other sites
arekdrew Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 mam podobny kłopot i nie wiem które kupić http://www.taniemilitaria.pl/g36c-001-ebb-dboys-p-5424.html#.VS1S5PmsXT9 http://www.taniemilitaria.pl/g36c-cm011-cyma-p-2414.html#.VS1TTPmsXT9 http://gunfire.pl/product-pol-1152199599-Replika-subkarabinka-JG0538-czarna.html http://gunfire.pl/product-pol-1152199142-Replika-subkarabinka-G-001-EBB.html http://gunfire.pl/product-pol-1152206045-Replika-subkarabinka-G-001-EBB-ver-2-.html http://gunfire.pl/product-pol-1152191375-Replika-karabinka-JG0738-V2.html bo odradzają takie repliki jak te http://www.taiwangun.com/urban-assault-rifle-black-aps?from=listing&campaign-id=14 http://gunfire.pl/product-pol-1152199334-Replika-karabinka-Steyr-AUG-A2-.html może doradzicie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts