kamir0014 Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Witam. Nabyłem ostatnio SPR od G&P po tuningu. W chwili nabycia miała włożoną m125 element i generowała 460/470 fps. Problem polega w tym że cały czas replika ma rozrzut około 10 fps którego nie potrafię zlikwidować. W środku wrzucona lufa guardera, gumka Systemy, bore up guardera, zeby shs. Próbowałem na innej lufie, na gumie zielonej G&G, wymieniałem oring, docisk komory HU do gb jest idealny, sruba prowadnicy kolby dokręcona konkretnie i cały czas jest rozrzut 10 fps. Patrząc na kulki to mają one rozrzut góra/dół i również prawo/lewo. {Pomyślałem że winą może być sprężyna, lecz po wrzuceniu nowej sp160 problem nie zniknął. Ktoś ma jakiś pomysł na co zwrócić jeszcze uwagę ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Kulki, chrono, długość dyszy, magazynek? Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted March 3, 2015 Author Report Share Posted March 3, 2015 Testowane na kilku rodzajach kulek ( miedzy innymi blaster i guarder)i na różnych magazynkach. Dysza jest oryginalna od BU guardera. Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted March 10, 2015 Author Report Share Posted March 10, 2015 Ktoś coś pomoże ? Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Spróbuj inną gumkę. Podłóż coś między komorę ,a body(bieda style mblock). Zobacz też czy popychając(w kierunku lufy) włożonego maga nadal masz rozrzut). Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Długość lufy ? Jaki masz do tego cylinder ? Precka w środku czysta ? Listwa dosyłacza dyszy szlifowana czy nie ? Jeśli tak to może być problem że za głęboko wchodzi w gumkę i zawija kołnierz. Sprawdź czy dysza ma otarcia na jej zewnętrznej powierzchni. Spójrz przez precke jak wygląda osiowość GB vs komora HU. Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted March 20, 2015 Author Report Share Posted March 20, 2015 Po niedzieli będę miał wolną chwilę to wezmę się znowu za replikę. Dam znać co wyczarowałem. Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted April 20, 2015 Author Report Share Posted April 20, 2015 Po wymianie dyszy na Deep Fire replika generuje 560 fps i strzela ok. Lecz jeśli jest zimno to wtedy zaczyna pluć na 30/40 metrów. W czym może być problem ? Oring na głowicy tłoka wymieniałem/ gumke też. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Magazynek albo gunka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts