kuerone Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 (edited) Witam, Koleżanki i koledzy, mam taki problem... Posiadam replikę M4A1 CM008. Pewnego dnia wymyśliłem sobie że wymienię lufę zewnętrzną na taką, z mozliwością odkręcenia przedniej części. Kupiłem dwuczęściową lufę BOYI - DBOYS dedykowaną oczywiście do m4. Okazało się że jest mała równica... Przepraszam ze słabej jakości zdjęcie... W mojej replice, korpus przedni jest montowany na "blaszkach" (zaznaczyłem czerwonymi kreskami), natomiast te blaszki dodatkowo są przykręcone od góry do lufy (zaznaczyłem dwiema kropkami). Problem polega na tym, że nowa lufa nie posiada tych otworów, które umorzliwiałyby przykręcenie blaszek. Jak to ugryźć? Jak są montowane korpusy w replikach, w których lufy nie mają takich otworów? Dzięki za pomoc! Edited March 9, 2015 by kuerone Quote Link to post Share on other sites
Stary Traper Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Też mam tą replikę, i mam taki problem, że nie umiem jej rozłożyć... Wytłumaczy ktoś jak uwolnić kable? Bez tego nie da się zdjąć górnego korpusu. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Nie prościej dokupić to: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=58&%20products_id=2024 ? Quote Link to post Share on other sites
Mateuniosnajpa Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 U mnie występuje problem fabrycznie krzywej lufy. Replika M4 CB RAS II firmy DBoi. Mam rozumieć, że wymiana tej części jest niemożliwa? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 W każdym uznawanym za normalnego AEGu da się zmienić lufę, nawet Boyi. Kwestia kosztów tego czy to lufa jest koślawa, czy jej gniazdo w body. Jeśli to drugie, to będzie potrzebny również nowy upper. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts