Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy ten pistolet będzie dobry do CQB?

Recommended Posts

PGC (chyba najtańsza sensowna opcja, zamek+lufa 70 usd) + sprężyna powrotna (np AIP z żerdzią z łożyskowaniem za 10 usd) + jakiś shipping i robi się pod 90 dolców. Przy obecnym chorym kursie (w pon płaciłem na paypalu 3.90zł...) te 350 to minimum, przy założeniu że nie trafi nam paczka na cło i podatek.

Boże.. biore jakiegoś colta albo m9 TM z ehobby na green gas, bo nie chce mi się z tym bawić w naprawy i nie chce mi się już o tym myśleć...

Jaram się tym ^^ http://shop.ehobbyas...ml#.VQBGJ_mG98F z coltów ten mi się podoba: http://shop.ehobbyasia.com/pistols-gbb-smgs/tokyo-marui/tokyo-marui-m-e-u-airsoft-gbb-pistol-m1911-1.html#.VQBGfvmG98E Co powiecie? :icon_biggrin:

Edited by Boiler

Do 1911 są miliony milionów części :) Jakoś nie widzę aż takiego wyboru w przypadku Berettek, a szkoda. W sumie jedyna wada jaka jest w 1911 to wąskie magazynki, do których wchodzi strasznie mało gazu, ale to bolączka każdego 1911. Myślałeś o Hi-Capie? Miliony części (nawet więcej niż do 1911), konstrukcja solidna jak 1911 (to prawie to samo), za to ma szerokie magazynki.

Tak jak wyżej koledzy, odradzam Ci pistolety. Są klimatyczne i mają ruchomy zamek, wow, wow! Ale jak któryś z Twoich kolegów przyjdzie z Galxiakiem na strzelankę, Twój pistolet wiele straci w Twoich oczach. Nie mówiąc już o innych lepszych PMach czy nawet krótkich Emkach. Pistolet jest dobry jak musisz się przeładować i mieć coś pod ręką. Zrobisz jak będziesz chciał ale po co powtarzać błędy które ktoś już zrobił :) Odradzam Colta 1911 od KJW.

Myślę, że jak będę brał TM to raczej nic zmieniać nie będę, bo po co mam kupować drogi pistolet, żeby w nim wymienić dobre części na lepsze. Jeśli chodzi o ideę. Pistolet ma mi służyć tylko do bliskich odległości w budynkach i jako broń awaryjna w terenie. W budynkach na większych odległościach i w lesie będę używał broni głównej. Pistolet będzie używany w odległościach do 25m. Od tej odległości schowam pistolet do kabury i będe pruć z długiej. Dlatego potrzebna mi malutka mobilna broń czyli pistolet, a nie karabin pod cqb. Co do wyboru to chyba wezmę to śliczną srebrną beretkę od TM ^^ ale prześpie się troche z tym, przemyślę itd. Nic w moich oczach wartości nie straci, bo mając dobrą broń na daleki i bliski zasięg będę przygotowany na każdą sytuację. :D

PS Sory za pytanie, ale co to jest galaxiak?

Edited by Boiler

Pomyślałem trochę i chyba zdecyduję się na tego TM 5.1 HICAPA. Bardzo przyszłościowa klamka. Starczy mi stock na początek, a jak będę potrzebował coś zmienić lub ulepszyć to jest szeroki wybór części. Wygląd też jest konkret więc prześpię się jeszcze z tym z tydzień i może się szarpnę. Chyba, że wpadnę na lepszy pomysł :icon_mrgreen:

Jeśli chodzi o wygląd, to w zasadzie mowa o OGÓLNEJ bryle. Bo HC możesz tak odpicować, że paaaanie :icon_biggrin: Nawet takie udziwnione gripy są: http://4.bp.blogspot...1119_194252.jpg

I ogólnie można zrobić większą choinkę niż z emki: http://www.popularai...-GBB-039-3L.jpg

EDIT: Ahhh, no i rofa można wycisnąć nieziemskiego... :D

Edited by -Otto-

Dla mnie to jest już przesada z tym rofem. Kupuje pistolet po to, żeby był pistoletem, a nie M134 :D Dlatego się mi się właśnie spodobała ta klamka. Różnorodniść części zewnętrznych i wenętrznych jest naprawdę imponująca :D