Arek2990 Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Witam. Niedawno kupiłem replikę Beretty m92 na green gas przez pewien czas leżała sobie ponieważ nie miałem kulek ani gazu. Dzisiaj dotarł do mnie gas i kulki 0.20g chcę przetestować replikę i kulki mi się zacinają.Niestety nieznam tego problemu ponieważ jest to moja pierwsza replika i kompletnie się na tym nieznam.Może wie ktoś w czym tkwi problem? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 W kulkach zapewne. Czego używasz? Quote Link to post Share on other sites
Arek2990 Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 kulek MadBalls 6mm 0.20g ale kulki z paczki też się zacinają znaczy kulki dodane do repliki Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Dorwij lepsze kulki i wtedy sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Wyczyść lufe. Quote Link to post Share on other sites
Arek2990 Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 czym mogę wyczyścić lufę? Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 (edited) A co masz na myśli mówiąć, że "kulki się zacinają" ? - czym to się konkretnie objawia ? I dopowiedz, czy replika jest z blow-back, czy bez. Edited March 17, 2015 by JarekPN Quote Link to post Share on other sites
Arek2990 Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 tak jest z blow-back kulki się zacinają (gdy są w magazynki i naciskam spust nie lecą) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Zwróć uwagę na pisownię, bo zaczną posty lecieć. Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Ale zrobiłeś szczegółowy opis problemu ;-) Teraz to już wszystko jasne :-D A tak na poważnie: Może gaz za słaby i b-back nie działa odpowiednio (nie w pełni się cofa zamek i po prostu nie ładuje pocisku) ? - W M9 trzeba wprowadzić pocisk do komory przed pierwszym strzałem (przeładuj zamek) - zrób to i będziesz wiedział, czy to kulki się zacinają faktycznie w magazynku (czyli nie wychodzą ze szczęk), czy to jest jednak inny problem. Po takim ręcznym przeładowaniu, jeśli nawet gaz jest zbyt słaby, to i tak powinien nastąpić strzał (kulka poleci). - Jeśli nie poleci, to... hm... :zastanawia: Chyba, że pistolet w ogóle nawet nie strzela przy naciśnięciu spustu (nie wiemy, bo tak opisałeś) - to wtedy może nie ma gazu w magazynku ? (hehe, ale zakładam że nabity) ;-) Albo może walnięty jest ten zawór odpowiadający za podawanie gazu przy strzale ? Ja bym postawił na jakość gazu... Quote Link to post Share on other sites
Arek2990 Posted March 18, 2015 Author Report Share Posted March 18, 2015 Gdy wprowadziłem 20 kulek do magazynku 14 strzelało normalnie kulki zaczęły się zacinać właśnie przy końcu gdy kulki się kończyły. A gas którego używam jest firmy smart gas Quote Link to post Share on other sites
Arek2990 Posted March 18, 2015 Author Report Share Posted March 18, 2015 i potem muszę ładować do puki się nie skończą kulki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts