Vintai Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Witam, mam zamiar rozpocząć zabawę z ASG i powoli zbieram sprzęt. Zakupiłem dwie repliki pistoletów maszynowych CZ Skorpion vz. 61 ( R2C) i mam problem z dobraniem kabur udowych do nich.Szukałem we wszystkich sklepach ze sprzętem ASG jakie tylko znalazłem, lecz bez skutku. Czytałem coś o wypalaniu kabur na kształt broni, ale nawet nie chce wiedzieć ile to może kosztować. Ktoś może mi coś poradzić? Są jakieś uniwersalne kabury, lub może od innego modelu będą pasowały? Jestem kompletnie zielony w tym temacie, więc proszę nie jechać po mnie jakoś zbytnio :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Wypalanie? Zapewne masz na myśli Kydex. Jak masz techniczną smykałkę to zrobisz sobie dobrą kaburę za grosze. Druga opcja, tania jak barszcz to przeróbka kabury od Raka. Trzecia to uderzenie na PW do jednego z forumowych krawców i prośba o wycenę. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Czwarta, wyszukanie gdzieś oryginalnych, czeskich kabur do vz.61. Z tym, że te, które widziałem na czeskich pogranicznikach / celnikach były skórzane, mocowane do pasa i mocno wątpię, żeby istniały w wersji leworęcznej... no, ale to lata 90. były. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Kabury skorpionie dostępne są na Aukro.cz. I skórzane i parciaki. I niestety nie ma jakichkolwiek innych. O kydexy można się rozejrzeć na Knives.pl acz od razu mówię że będzie drożej niż skorpiony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts