Ślepak Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Hej. Mam pytanie co do gogli, jakie sprzedaje sklep Frontowiec. Mianowicie chodzi o te: http://www.frontowiec.com/index.php?p3662,gogle-balistyczne-track-osprey Czy one posiadają jakąś normę balistyczną? Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć nic na ich temat, a z chęcią skusiłbym się na te gogle, jeśli zapewniłby dobrą ochronę. No i skoro to są Rosyjskie, używane przez żołnierzy, więc muszą mieć jakąś normę balistyczną. Prosiłbym o jakieś poszlaki na ten temat. :) Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted March 22, 2015 Report Share Posted March 22, 2015 Polwięglan i szyby dość grube więc raczej powinny się nadać. Tak jak powiedziałeś używane w wojsku więc muszą mieć normę, żeby jakimś rykoszetem czy czymś nie dostać. Myślę, że dobre. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 22, 2015 Author Report Share Posted March 22, 2015 Poczułbym się lepiej, jakby były gdzieś informacje jakie mają atesty, to byłoby spoko. Ale chyba wystarczy mi sama informacja, że są to gogle wojskowe. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 22, 2015 Report Share Posted March 22, 2015 Polwięglan i szyby dość grube więc raczej powinny się nadać. Tak jak powiedziałeś używane w wojsku więc muszą mieć normę, żeby jakimś rykoszetem czy czymś nie dostać. Myślę, że dobre. Ręczysz za to czy tylko myślisz? Jak nie masz pewności to po co się udzielasz? Tu chodzi o czyjeś zdrowie, a Ty snujesz tylko domysły. To nie pierwszy raz. Jesteś na prostej drodze do kilku dni urlopu jeśli dalej będziesz wypisywać głupoty @Ślepak za 30 zł więcej masz nowe Locusty Revision w armyworld albo bestmilitary z dwoma wizjerami i odpowiednimi atestami. A jeśli szukasz info o tych goglach rosyjskich to szukałeś na zagranicznych stronach? :icon_razz: http://www.splav.ru/...318163037062102 tutaj nie ma nic o atestach. Napisz do sklepu (Frontowiec) jeśli koniecznie chcesz kupić te gogle. Przy okazji zwróć uwagę na cenę w podanym przeze mnie linku :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 22, 2015 Author Report Share Posted March 22, 2015 Też właśnie myślałem nad tymi Revisionami, bo czytałem o nich i wiem, że są dobre. Kurde, możliwe, że się na nie skuszę. Chociaż zastanawiam się, czy kupić je razem z butami (o które btw pytałem w dziale z obuwiem), czy oddzielnie. Trochę nie widzi mi się tak szastać pieniędzmi, więc... mam dylemat. Ale jeśli nic nie ma o tych rosyjskich, to chyba sobie je podaruję. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 22, 2015 Report Share Posted March 22, 2015 Dobre buty i ochrona wzroku to podstawa :P Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 22, 2015 Author Report Share Posted March 22, 2015 Okej. To zostanę przy Revisionach. Dzięki OFF. :) Możesz zamknąć temat. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 22, 2015 Report Share Posted March 22, 2015 Z tego co czytałem (bodaj grupa Aurora ich używa) gogle jak najbardziej nadają się do airsoftu (podkreślam - tak czytałem). Generalnie jest to raczej sprzęt dla rekonstruktorów ;) Quote Link to post Share on other sites
aelr28b Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 Ja mam dokładnie takie gogle! :D Jak dla mnie, to w ogóle najchętniej bym wpakował oczy do sejfu, bo mam jakąś fobie :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts