pazzpszowa Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Witam. Piszę tutaj ponieważ nie wiem jakiego AK mam wybrać na początek. Na razie ogarnąłem te 2: http://gunfire.pl/product-pol-1152192531-Replika-karabinu-szturmowego-CM048.html http://gunfire.pl/product-pol-1152192895-Replika-karabinka-JG1012-EBB.html Czy macie może jakieś inne propozycje? Czy w tej cenie kupie coś lepszego? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 W tej cenie kupisz coś o klasę lepszego od cymy - cokolwiek z serii RK Boyi, najlepiej SW/SW. Link to post Share on other sites
pazzpszowa Posted March 24, 2015 Author Report Share Posted March 24, 2015 Z tego co wiem RK Boyi mają gorsze bebechy Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 To mało wiesz, to taka utarta legenda o pancerności cym sprzed kilku lat powtarzana wielokrotnie staje się prawdą . W tańszych ak tylko boyi Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 No nie wiem czy taka legenda. Częściej widać pytania o awarie w RK Boyi niż jakiś Kałaszach Cymy (mowa o awariach wnętrza). Może to wynika z większej popularności RK - nie wiem - ale nie pokusiłbym się o stwierdzenie, że to tylko legenda. Ale! Nawet jeśli Boyi ma gorsze bebechy to w stocku nie jest to jakoś szczególnie odczuwalne. Nawet jeśli awarie pojawiają się częściej wśród Boyców to wydaje się, że są to awarie stosunkowo niedrogie w naprawie. Dlatego jeśli Autor spodziewa się, że za rok czy dwa będzie go stać na wydanie stówki czy dwóch na naprawę ewentualnej usterki to lepiej brać Boyi - jest lepiej wykonane zewnętrznie. No i chyba łatwiej znaleźć dobry używany gearbox od Cymy niż dobre body. Dlatego wydaje się, że łatwiej jest zrównać Boya wewnętrznie z Cymą niż Cymę zewnętrznie z Boyi. Link to post Share on other sites
RadPod Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Z tego co wiem Kałaszki JG są gorzej niż średnie. Nie zabijać bo to tylko moja subiektywna opinia ;) Jeśli chcesz AK-74 To tylko RK. Ma jednak więcej części ze stali a seria SW kosztuje mniej więcej tyle samo co Cyma048. Link to post Share on other sites
Recommended Posts