Rascal Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 (edited) Witam! Mam problem z moim karabinem M15A4 od clasic army a mianowicie karabin szybko się "męczy" używam dobrej baterii lipo na wejście 2 connect. więcej informacji w tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=S7JGWHw2S5s https://www.youtube.com/watch?v=S7JGWHw2S5s Edited March 30, 2015 by DJprecel Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 (edited) Jaka bateria konkretnie? Brzmi to jakbyś zarżną batkę. Strzelania na ulicę przez okno/balkon nie komentuję nawet. Edited March 30, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Sprawdź batkę w pierwszej kolejności, w drugiej silnik i kable. Co do walenia przez balkon, mam nadzieje że hi-cap nie podkręcony. Chociaż wtedy nie było by potrzeby otwierania balkonu... Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 (edited) bateria jest dobra, świeżo ładowana i na 100% sprawna, chyba tu chodzi o to że traci za dużo mocy przy strzale chociaż nie jestem pewien co do strzelania przez okno nikt tam nie szedł bo specjalnie sprawdziłem i nic wielkiego z takiej wielkiej odległości nic by nie zrobiło bo wiatr był spory Edited March 30, 2015 by DJprecel Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Strzelania na ulicę przez okno/balkon nie komentuję nawet. To w końcu specjalny żołnierz. Trzeba być tolerancyjnym dla różnych specjalności. Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 no właśnie xd jestem ponad prawem Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Miałem dokładnie takie same objawy na padający, niby naładowany na 100% Nanotechu Turnigy. Po prostu sprawdź na innej baterii. Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 ok, sprawdzę inne batki Quote Link to post Share on other sites
qkkq Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Napisz jaka to batka (wydajność prądowa [C], pojemność). Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 i tu mam problem bo nie wiem jak jest pojemność bo nie pisze mam jeszcze m16a2 od g&p i tam wszystko normalnie działa z tą batką Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 A podłączałeś batkę do innej repliki po tym jak jej używałeś czy doładowałeś ją w międzyczasie? Może problem jest w samej instalacji elektrycznej albo zbyt mocno dokręconym silniku. Chwyt pistoletowy nie robi się ciepły podczas strzelania? Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 chwyt pistoletowy nie robi się ciepły Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Miałem identyczny problem w G36 od JG, wyjąłem bezpiecznik i nie było problemów. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Obstawiam zatem jakiś problem z układem elektrycznym. Jak Mortis napisał-jeśli masz bezpiecznik to sprawdź czy bez niego nie będzie poprawy. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Zawęglone styki lub komutator silnika. Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted March 31, 2015 Author Report Share Posted March 31, 2015 spróbuje przeczyścić gearbox, dawno nie czyściłem Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted March 31, 2015 Author Report Share Posted March 31, 2015 wieczorkiem przeczyszczę lub później i powiem wam o co chodzi :) myślicie że to może być zwęglonych styków ? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Tak... @Seger przecież to napisał wcześniej, że to może być to. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 2, 2015 Report Share Posted April 2, 2015 (edited) Pewnie że to zwęglone styki. Typowa przypadłość CA Edited April 2, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Mumin94 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Również obstawiam zwęglone styki. poza tym: 1. Wyreguluj sobie silnik bo jęczy. 2. Sprawdź czy w którymś miejscu nie masz przebicia. 3. Sprawdź po wyregulowaniu silnika czy nie zjeżdżają złączki z silnika. 4. KARNY K*TAS ZA STRZELANIE Z OKNA. nawet jak patrzyłeś czy nic nie idzie to ktoś z bloku obok czy z ulicy może zobaczyć a potem leci opinia asg na łeb, na szyję przez takiego delikwenta. Zainwestuj w KARTON i wypchaj go gąbką od środka. Brawo! masz kulołap, z którego możesz korzystać w domu! Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted April 4, 2015 Author Report Share Posted April 4, 2015 dobra silnik wyregulowałem, podłączyłem nową batkę i jest gites Quote Link to post Share on other sites
Rascal Posted April 4, 2015 Author Report Share Posted April 4, 2015 do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Mumin94 Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Następnym razem nie rozładowuj lipo do zera. Kup buzzer czy jak się to tam nazywa (miernik do lipo na wtyczkę serwisową) i sprawdzaj przed, w połowie i pod koniec akcji stan baterii. Bodajże 3.2 albo 3.4V na ogniwo to wartość krytyczna, max to 4,2V. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts