Yebiemieto Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Siema Kojarzy ktoś pod jakimi kątami są zrobione te ścięcia w płytach SAPI? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Ostrymi :teeth: Weź sobie sprawdź wymiar dolnej krawędzi, od niej odejmij wymiar górnej, a wynik podziel przez 2. Prościej się nie da. Quote Link to post Share on other sites
Yebiemieto Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 Potrzebuje wiedzieć jakie kąty to są a nie ile mam odmierzyć żeby odciąć. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Na podstawie tego obliczenia będziesz wiedział jak to podciąć. Trochę wyobraźni ;) Quote Link to post Share on other sites
Yebiemieto Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 Ehh, chyba się nie zrozumieliśmy :D. Potrzebuję wiedzieć tylko jakie tam kąty są. Nie chce nic obcinać. Nie potrzebuję tych informacji do tego aby wyciąć płytę. Potrzebne mi tylko kąty :D Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Znajdź zdjęcie płyty na google gafice i zmierz kąty kątomierzem. W czym problem? No chyba, że potrzebujesz dokładności do 0,1 stopnia... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Z funkcji trygonometrycznych policzyć. Matematyka gimnazjum się kłania. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Z funkcji trygonometrycznych policzyć. Matematyka gimnazjum się kłania. Panie, teraz funkcje trygonometryczne to dopiero w szkole sredniej i to na rozszerzeniu z matmy (!), nie wynagaj cudów :-D Quote Link to post Share on other sites
Yebiemieto Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 (edited) Z funkcji trygonometrycznych próbowałem, ale płytę mam wyciętą z pianki i to jeszcze trochę krzywo więc ciężko tu cokolwiek obliczyć, a potrzebuje dość dokładnego wyniku. Dobra znalazłem :P. Dzięki @Pietracha Edited March 30, 2015 by Yebiemieto Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts