hubi162 Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Hej posiadam Giete od JG z regulacja FPS ( po zlozeniu kolby widać srobke do kręcenia) czy warto podkrecac fps do Maxa ? czy wpłynie to negatywnie na Giete? nie wiem ile ma teraz FPS pewnie cos miedzy 350-400 ( tak jak możliwość regulacji) bo nic w niej nie rylem tak jak przyszla tak używam. nie chce w niej nic tuningowac wymieniac bo zbieram na eMke i do tego czasu musi wystarczyc. proszę o opinie i dziekuje za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 To wszystko zależy od środowiska w jakim grasz. Jakie są limity, jakie jest nastawienie do fpsów czy grasz bardziej w lesie czy w budynkach. 400 fps nie powinno zaszkodzić Giecie. Najlepiej dorwij kogoś z chrono, bo trzeba wiedzieć co się ma w replice. Różnica między 350 a 400 to sporo. A jak nie ma chrono to niech kolega Ci strzeli w tyłek z 5m i potem sam zdecyduj z jakiej odległości będziesz strzelał do innych ludzi. Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted April 7, 2015 Author Report Share Posted April 7, 2015 z bliskich odleglosci nie strzelam jakos sobie wkodowałem ze informuje słownie o trafieniu ( to się zmieni jak boczniaka Kupie) z tymi fps zaczelo mnie to zastanawiać bo na większych odległościach brakowało mi zasiegu i celności , kulki przeciwnika swistaly nad glowa a ja miałem wrazenie jak by nie dolatywaly moje. no i najbardziej mam stracha czy jak podkrece na Max te sprezyne to czy się nie przekręci na tamten swiat po 2-3tyg Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 A jest na gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
hubi162 Posted April 7, 2015 Author Report Share Posted April 7, 2015 tak jest na gwarancji zostało jeszcze jakies 8miesiecy ;) Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 No to ja bym się nie przejmował i podkręcił moc ile będzie trzeba, w zakresie regulacji. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Spróbuj. Może się okazać, że już masz ustawione max. Mam MP5 JG kupione w TG i też ma regulację. Dostałem ustawioną na maxa. Generalnie poszukaj kogoś z chronografem i zmierz na obu skrajnych ustawieniach. Może się okazać, że będziesz miał od razu możliwość szybkiej zmiany CQB/las. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts