krzemo5 Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 (edited) Witam! Chciałbym się dowiedzieć parę rzeczy co do ładowania baterii NI-MH. Czytałem w internetach różnych opinii że niby nie można tych baterii ładować na stałym napięciu i rożne głupoty. Pytam bo jestem nowy w aegach a nie chcę rozwalić baterii na samym początku użytkowania. Dodam że mam mętlik w głowie po przeczytaniu sporej ilości tematów i nie wiem jak się prawidłowo ładuję. Mam akumulator Ni-MH 2/3A 1100mAh 9.6V i ładowarkę AC/DC 220V 300mA. Chciałbym się dowiedzieć ile ją ładować, co robić gdy nie wykorzystam całej na strzelance bo strzelam się około co dwa tygodnie. Z góry dziękuje za odpowiedź. Edited April 10, 2015 by krzemo5 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 1. Kupić normalną ładowarkę 2. Podpiąć baterię i odpalić porogram Quote Link to post Share on other sites
krzemo5 Posted April 10, 2015 Author Report Share Posted April 10, 2015 Jakieś propozycje? http://azteko.pl/imaxrc-ladowarka-a3-nimh-p-8111.html Czy to nadaje się na początek? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 (edited) Chryste panie... na forum było wałkowane tysiące razy. Propozycji jest ogrom. Do Nimha starczy to co podesłaleś. Lepsze to niż stock, ale są też bardziej rozbudowane modele. Lepiej brać ładowarkę kombajna do wszystkiego. Prędzej czy później zrezygnujesz z nimhów. Edited April 10, 2015 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Krzychu9978 Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Polecam przejście na lipo replika duzo lepiej strzela np ak na 11.1 i dużo dłużej replika działa. Koszt to 55 zl lipo 11.1 i 70 zadowarka redox beta. Naprawde warto Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Yhy, a później na stocku masakra w gb. Bo ktoś polecił lipo 11.1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts