AKTG Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Witam! Mam problem ze skupieniem pod koniec toru lotu kulki, po 50m kulki zaczynają latać we wszystkie strony. Replika ma 460fps, lufe 509 Prometheus, świeżą zieloną gumkę G&G(wcześniej czarny Ultimate i to samo) i strzela 0,28 też G&G. Zastanawiam sie czy lufa się zużyła bo kupiłem użuwaną tak też nie można ustalić przebiegu, u mnie góra 10.000 kulek. Kiedyś udawało mi się trafiać z odległości 70m więc martwi mnie ten spadek skuteczności. Z góry dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam AKTG Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Zobaczy czy nie masz gdzieś ukruszonej/ułamanej dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Jaki cylinder? Kulki też lekkie jak na takie fps. Przetestuj .30 i .36, oczywiście o ile ten cylinder jest dobrze dobrany. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 No bez żartów z kulasami 0,36 do 460fps. A Promyk raczej wątpliwe by się zużył, w końcu to stal bez żadnych powłok. Jak już, to może jest brudny w środku :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Nie mówię, że to obowiązek. Dlatego niech sprawdzi jak latają u niego. Oczywiście będzie wolniej, ale niekoniecznie gorzej jeśli chodzi o zasięg i celność. Quote Link to post Share on other sites
AKTG Posted April 19, 2015 Author Report Share Posted April 19, 2015 (edited) Test papierka wychodzi bez zarzutu. Na wszystkich kulkach łącznie z 0,40 jest to samo. Co najciekawsze najlepiej zachowują sie 0,20 G&G. Cylinder jest 0, perforowany 10mm od końca w celu uniknięcia chmury, to było moje pierwsze podejrzenie. Rozważałem zamiane na dłuższego promyka ale szybciej było dziurknąć cylinder. Lufe mam oczywiście czystą, nie chce mieć nigerka(if u know what i mean :) Edited April 19, 2015 by AKTG Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Ja bym sprawdził jeszcze dystanser i jego ramię - może coś tam się zakleszczyło albo ma luz. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Czyli na niewierconym 0 było jeszcze gorzej? Jeśli lufa nie ma widocznych uszkodzeń to również nie ona jest tu winna. Obstawiałbym gumkę. Zazwyczaj wystarczy sprawdzić jedną, góra dwie. Zdarza się czasem kapryśny zestaw i dopasowanie wymaga więcej ofiar. Przykładowo mój Specnuch po zmianie komory nie zadowowolił się żadną z 3 oferowanych mu, popularnych gumek. Dopiero po włożeniu Maple Lefa flat hop bla bla bla... zaczął strzelać w miarę przyzwoicie i będzie można go używać. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Więc więcej nie pomogę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts