Gr4b4rz Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Witam, przyszedł czas, że replika znów nawaliła. Tym razem proszę: Po wymianie kostki stykowej i kabli replika strzela na pojedynczym serią albo strzeli raz po czym sama wystrzeli drugi raz jak na filmie. Nie jest to dla mnie problem bo fajnie jest mieć replikę , która strzela serią :), ale gdy czasami chcę strzelać z pojedynczego.... no nie idzie.. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Zamień same blaszki i wsadź starą kostkę. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted April 21, 2015 Author Report Share Posted April 21, 2015 Przepraszam, blaszki? w sensie, że z kostki? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Tak. Bo rozumiem, że zmieniałeś całą kostkę z racji zużycia/przepalenia tychże. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted April 22, 2015 Author Report Share Posted April 22, 2015 Tak całą. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted April 27, 2015 Author Report Share Posted April 27, 2015 (edited) Nie mam zamiaru śmiecić na nowo. po wczorajszej zabawie replika znów padła. Zacięła się i przestała działać na ciągłym a na pojedynczym ( jak na filmiku) gb po prostu się zacina. czego to może być wina wykręciłem sam silnik i sprawdziłem go. reaguje poprawnie, nie zacina się. Problem chyba tkwi nad silnikiem w reszcie GB. rozebrałem i złożyłem na nowo problem dalej jest taki sam. Edited April 27, 2015 by Gr4b4rz Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Ze swej strony polecał bym co odnieść replikę do jakiegoś kumatego serwisanta, naoglądanie tutoriali nic nie da bez fachowej wiedzy. jeśli już sam chcesz bardzo grzebać w tej replice to rozłóż gearbox i po kolei sprawdź czy sprężyna się chowa w tłoku tak że wystają tylko skrzydełka prowadnicy, czy tłok trzyma strzykawkę o ile nie jest to BoreUp, stan zębatek, na złożonym gearboxie czy da się przekręcić zębatkami i czy da się ruszyć tłokiem, moim zdaniem po analizie filmiku masz źle złożona kostkę stykowa. Sprawdż czy masz dobrze złożony selektor, bardzo często przy nieumiejętnym włożeniu kostki stykowej blokuje się dźwignia selektora. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted April 27, 2015 Author Report Share Posted April 27, 2015 replikę dałem "fachowcy" który wymienił mi okablowanie i kostkę która była w nędznym stanie. gdy do mnie wróciła strzelała ciągłym a gdy przełączyłem na pojedynczy to replika strzelała serią ( to zależało jak mocno nacisnąłem spust) i to było jakoś przed sylwestrem. do tej pory tryb serii na pojedynczym mi nie przeszkadzał ale co strzelanka było gorzej a nie chciałem grzebać.. Teraz inna sprawa dlaczego replika się zacięła. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 HM, w takim razie jak nie masz dostępu do fachowca to rozważ kupno gearboxa http://www.taiwangun.com/kompletny-gearbox-v-3-cm-3?from=listing&campaign-id=19 Jest w dobrej cenie i przy dobrym uszczelnieniu da ci 450 fpsów, dostaniesz gwarancje i finito, czas który poświęcisz jest więcej wart niż ten gearbox, nie mówiac o centralnym układzie nerwowym. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted April 29, 2015 Author Report Share Posted April 29, 2015 Problem rozwiązany. Dlaczego gb się blokował.. banalna rzecz. śrubka imbusowa która dociska zębatkę silnika się poluzowało wystarczyło wystarczyło dokręcić ale dalej jest sprawa wielostrzałów na trybie pojedynczym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts