Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, przyszedł czas, że replika znów nawaliła. Tym razem proszę:

Po wymianie kostki stykowej i kabli replika strzela na pojedynczym serią albo strzeli raz po czym sama wystrzeli drugi raz jak na filmie. Nie jest to dla mnie problem bo fajnie jest mieć replikę , która strzela serią :), ale gdy czasami chcę strzelać z pojedynczego.... no nie idzie..

Nie mam zamiaru śmiecić na nowo. po wczorajszej zabawie replika znów padła.

Zacięła się i przestała działać na ciągłym a na pojedynczym ( jak na filmiku) gb po prostu się zacina. czego to może być wina wykręciłem sam silnik i sprawdziłem go. reaguje poprawnie, nie zacina się. Problem chyba tkwi nad silnikiem w reszcie GB. rozebrałem i złożyłem na nowo problem dalej jest taki sam.

Edited by Gr4b4rz

Ze swej strony polecał bym co odnieść replikę do jakiegoś kumatego serwisanta, naoglądanie tutoriali nic nie da bez fachowej wiedzy.

jeśli już sam chcesz bardzo grzebać w tej replice to rozłóż gearbox i po kolei sprawdź czy sprężyna się chowa w tłoku tak że wystają tylko skrzydełka prowadnicy, czy tłok trzyma strzykawkę o ile nie jest to BoreUp, stan zębatek, na złożonym gearboxie czy da się przekręcić zębatkami i czy da się ruszyć tłokiem, moim zdaniem po analizie filmiku masz źle złożona kostkę stykowa.

Sprawdż czy masz dobrze złożony selektor, bardzo często przy nieumiejętnym włożeniu kostki stykowej blokuje się dźwignia selektora.

replikę dałem "fachowcy" który wymienił mi okablowanie i kostkę która była w nędznym stanie. gdy do mnie wróciła strzelała ciągłym a gdy przełączyłem na pojedynczy to replika strzelała serią ( to zależało jak mocno nacisnąłem spust) i to było jakoś przed sylwestrem. do tej pory tryb serii na pojedynczym mi nie przeszkadzał ale co strzelanka było gorzej a nie chciałem grzebać.. Teraz inna sprawa dlaczego replika się zacięła.