White1981 Posted April 24, 2015 Report Share Posted April 24, 2015 Witam Miał ktoś styczność z tymi kulkami ? Z tego co widziałem 0,20 i 0,25 są dostępne w kolorze czerwonym, ale myślę, że to nie jest jakiś wielki problem z widocznością. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted April 24, 2015 Report Share Posted April 24, 2015 Może jakiś link bądź zdjęcie? Quote Link to post Share on other sites
moreluz Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Np. http://m.bron.pl/item/3130333230 Quote Link to post Share on other sites
Andrie Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Z tego co można znaleźć, to robi je Umarex. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Sądząc po cenie to wyglądają nawet przyzwoicie. Ale po co pchać się w podejrzane, prawdopodobnie z mocno wygórowaną ceną kulki skoro jest tyle sprawdzonych? Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 (edited) Za logo HK na opakowaniu jest pewnie +10 zł do ceny. :icon_razz: W końcu Umarex musi trochę bulić za licencję. Fajnie jakby ktoś zaryzykował kupno i porównał je z G&G, Madbull, 5.95 itd. Edited April 26, 2015 by B-E-D-A Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Bo trzeba próbować nowych rzeczy i testować. ;) Powstają nowe marki, nowe produkty, mogliśmy przecież zostać przy świecach, świetnie spełniały rolę oświetlenia :P Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Bo trzeba próbować nowych rzeczy i testować. :icon_wink: Powstają nowe marki, nowe produkty, mogliśmy przecież zostać przy świecach, świetnie spełniały rolę oświetlenia :icon_razz: Generalnie się z tobą zgadzam, z tym, że przykład dałeś nietrafiony. Trafiony by był jakbyś powiedział (napisał): "to po co próbować świec Philips, te z firmy Zenek i Synowie z Grójca też prezentują się fajnie na torcie a są 2-krotnie tańsze." (przepraszam mieszkańców Grójca - jakby co :) ) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Haha tak, tak, @GuloGulo faktycznie przykład mógłby być inny ale wszyscy wyłapali sens ;) Żeby nie było offtopa to te kulki Umarex'a są ciekawe, trzeba by zakupić trochę i porobić testy, porówać i określić na jakiej półce można je postawić, czy Guarder czy może G&G/Madbull. No i ciekawe kto je wykonuje dla Umarex'a bo wątbie żeby Umarex robił je osobiście. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted May 1, 2015 Author Report Share Posted May 1, 2015 Ja testów robić nie mogę :) A napisałem o nich ponieważ ceny wszystkich kulek poleciały mocno w górę i nie zapowiada się na ich spadek. A H&K są w dobrej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Może nie zauważyłeś, ale to jest cena za pół kilo. Czyli kilogram byłby wyceniony na około 54-55 zł. A cena G&G to 38 zł za kilogram. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted May 1, 2015 Author Report Share Posted May 1, 2015 Ajj no tak. Patrzyłem na cenę zakupu z innego źródła :) Co do G&G to te worki muszą być jeszcze z starych dostaw.Po ich wyczerpaniu cena kulek np. G&G 0,20 1KG będzie przekraczać 42zł. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Jeśli nie chcesz testować to niezmiennie polecam ww. G&G lub Madbull, od ppczątku mojej przygody z ASG ich używam. Co do HK to może pokusze się o zakupienie i przetestowanie ich ;) Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted January 14, 2016 Report Share Posted January 14, 2016 (edited) W napadzie szaleństwa zakupiłem worek 0.30g w Specu. Pierwsze wrażenie - beka, nie działa zamknięcie strunowe x). Dalej, na opakowaniu brak informacji o rozmiarze, podana ino waga, jednak kilkanaście losowych kulek sprawdzonych suwmiarką elektroniczną trzyma twardo 5,95. W weekend, gdy będzie więcej czasu, sprawdzę większą ilość. Jutro w pracy sprawdzę wagą apteczną, czy ciężar się zgadza i trzyma. Wizualnie (bez lupy i przebierania - sprawdzę w weekend) kulki są ok, foremne, bez rzucających się w oczy zniekształceń czy braków. Jak poskładam repliki do kupy to ogarnę jakieś porównanie z g&g 0,25 i 0,30 (innych nie posiadam) na różnych konfiguracjach sprzętowych. Pozdrawiam. Edited January 14, 2016 by KubaL17 Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Dzień dobry ponownie. Do rzeczy: 1. Ważenie. Przeprowadzone na wadze aptecznej z tolerancją 0,002g. 10x losowe 10 kulek bez powtarzania (tzn. każda zważona dziesiątka trafiała na bok). https://drive.google.com/file/d/0B8PBcT1ghbqZTFdyTmxEQnczNG8/view?usp=docslist_api 2. Strzelanie. Testów "laboratoryjnych" (tarcze, stojaki/dwójnogi, osłona od wiatru) nie przeprowadzono, natomiast kulki przeszły próby polowe. - warunki: Las i śnieg, las bez śniegu, CQB, różne oświetlenie - repliki: A) EA M4 Zbro-tech, lufa stock, gumka przezroczysty Guarder, ~420fps + koli PWS zamknięty/przyrządy mechaniczne B) G&G M14 EBR-S, lufa Prometheus 6.03 433mm, gumka Madbull niebieska, ~455fps + luneta Tasco 3-9x32 C) CM.701B, stock z TG, ~480fps (wg opisu ze strony - niechronowane) + luneta ACM 3-9x40 Lot kulek subiektywnie średni, powtarzalność wg szkolnej skali ocen 4-, zdecydowanie nie jak po sznurku, G&G 0.25 i 0.30 latają lepiej. Widoczność przez koli i mechaniczne słaba zarówno w śniegu jak i CQB. Widoczność w lunetach lepsza, choć nie 100% - powiedziałbym, że jakieś 7-8/10 kulek w zależności od światła. Wyraźniejsze przy niskim oświetleniu, np. przy zachmurzeniu niż w pełnym słońcu. Kulki zostawiają czerwony ślad na gumce, w lufie i czasem na magazynkach podczas ładowania. Konkludując, drugi raz bym ich nie kupił. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pol_ Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Sprawdzałem te kulki pod kątem zwiększonej widoczność, niestety kulki nie są jaskrawo czerwone, są raczej bordowe, mało jaskrawe. Na ciemnym tle są praktycznie niewidoczne, na jasnym też bez rewelacji. Tor lotu i podawanie bez zastrzeżeń. Kulki przyzwoicie wypolerowane. Testowałem 0,25 g. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts