-SzaszyK- Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 Ostatnio poluję na jakąś fajną replike. Myślałem o specnie (SA-A03) i o G&P (nie pamietam modelu). Ale tak naprwde to wszystko to chińczyki i kiedyś coś trza będze wymienić. Pytanie brzmi czy warto inwestowac w którąś z tych replik, tuningi,sringi itd. Czy może jak to pewien serwisant mi polecił kupić uzywke 2 letnią M4 KWA robioną pod Mk18 za 1800zł gdzie wszystko jest wymienione (kable niskooporowe, mosfet, gumka HU, lufa, zębatki,dystanser, dysza, tłok, głowica...) Powiem że bardzo ładnie wygląda i nawet sporo tuning jej kosztował. Wyszło jakieś 3000+ jej koszt. i teraz zgłupiałem. Czy ten gb 2GX w replikach KWA jest naprawde pancerny?? Nie chce się wpakować w błoto i naprawiac jej za jakiś czas ;/ Czy emki KWA są naprawde najlepsze ? Czy warto w nie inwestować czy może nie do końca ? :icon_biggrin: Zgłoś Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 3000 PLN za same części?! a co tam głowica tłoka jest z tytanu a dysza ze zubożonego uranu? Quote Link to post Share on other sites
-SzaszyK- Posted May 8, 2015 Author Report Share Posted May 8, 2015 3000 wraz z kosztem repliki ale nie tylko głowica, tłok... napisałem "itd." co oznacza "i tak dalej" jakbyś nie wiedział :P Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 3000 PLN za same części?! a co tam głowica tłoka jest z tytanu a dysza ze zubożonego uranu? Kulki ze zubożonego uranu. Takie na terminatorów :-F Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 (edited) G&P to nie chińczyk, to replika pierwszej klasy, robią jedne z lepszych eMek na rynku (G&P imo jest lepsze od KWA, zewnętrznie są najlepiej wykonanymi replikami rodziny AR15 i mają standard TM - większe możliwości tuningu, KWA z racji swojego łamania ma inną dyszę i komore HU [dwuczęściową]). Specna Arms to owszem, chińczyk. Napisz jaki masz budżet na replikę i na ewentualny tuning to wtedy się coś pomyśli. P.S. Serwisant ładny kit ci wcisną, 3000zł za tuning? Samodzielne zożenie GB V2 na szkielecie alu CNC (przt czym szkielet będzie największym kosztem) i markowych częściach zamknie się w max 1500zł, ewentualnie HU Madbulla i jakaś precka PDI wygeneruje dodatkowe 700zł co dalej daje 2200zł a nie 3000. P.S.2 Szkielet KWA jest dobry, pancerny raczej nie, jest zrobiony z tego samego materiału co chińskie szkielety - ZnAl (gównolitu), jest to jednak jeden z najmocniejszych szkieletów ZnAlowych, o wiele lepsze (i najdroższe przy okazji) są szkielety aluminiowe obrabiane na maszynach CNC (SHS, Retro Arms, XHigh-Tech). Edited May 8, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
-SzaszyK- Posted May 8, 2015 Author Report Share Posted May 8, 2015 G&P to nie chińczyk, to replika pierwszej klasy, robią jedne z lepszych eMek na rynku (G&P imo jest lepsze od KWA, zewnętrznie są najlepiej wykonanymi replikami rodziny AR15 i mają standard TM - większe możliwości tuningu, KWA z racji swojego łamania ma inną dyszę i komore HU [dwuczęściową]). Specna Arms to owszem, chińczyk. Napisz jaki masz budżet na replikę i na ewentualny tuning to wtedy się coś pomyśli. P.S. Serwisant ładny kit ci wcisną, 3000zł za tuning? Samodzielne zożenie GB V2 na szkielecie alu CNC (przt czym szkielet będzie największym kosztem) i markowych częściach zamknie się w max 1500zł, ewentualnie HU Madbulla i jakaś precka PDI wygeneruje dodatkowe 700zł co dalej daje 2200zł a nie 3000. P.S.2 Szkielet KWA jest dobry, pancerny raczej nie, jest zrobiony z tego samego materiału co chińskie szkielety - ZnAl (gównolitu), jest to jednak jeden z najmocniejszych szkieletów ZnAlowych, o wiele lepsze (i najdroższe przy okazji) są szkielety aluminiowe obrabiane na maszynach CNC (SHS, Retro Arms, XHigh-Tech). zielen mówiłem że nie 3000 za sam tuning tylko 3000 a w tym koszt repliki ~1400zł więc wychodzi na tuning ok. 1600zł a ja mówie że G&P jest słabsze wewn. od KWA bo zewnątrz i tak zmienione na Madbulla DD Mk18 więc Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 Ok kumam. Co do G&P to wcale nie jest słabsze od KWA, w KWA tuning jest tańszy z racji szkieletu, G&P stoi na podobnym poziomie, kupując G&P płacisz za dobre wewnętrzne części i wysoką kulturę pracy oraz najlepsze wykonanie zewnętrzne wśród replik AR15 (Może korpusy Madbull'a są lepiej wykonane, ale mówimy tu o stockach, jeśli chodzi o wykonanie zewnętrzne to jeszcze HK416/417 od VFC jest genialne ale w środku już jest słabo). Ja nie ufam używanym repliką, po prostu nie ufam, w przypadku ASG z kupnem używanej repliki jest jak z kupnem BMW e36 od handlarza który ściągną auto od "niemca który trzymał pod kocem" - kupujesz kota w worku. Najlepiej jest przed kupnem dać do serwisanta żeby rzucił okiem. Quote Link to post Share on other sites
-SzaszyK- Posted May 9, 2015 Author Report Share Posted May 9, 2015 Okej. Dzięki chłopaki Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 3000 wraz z kosztem repliki ale nie tylko głowica, tłok... napisałem "itd." co oznacza "i tak dalej" jakbyś nie wiedział :icon_razz: Nie, nie napisałeś. Przeczytaj WŁASNY wpis. Zastanów się. Najpierw wypisujesz farmazony a motem próbujesz ratować twarz... pogrążając się jeszcze bardziej, bo z zestawienia twoich dwóch wpisów wynika, że w drugim zwyczajnie kłamiesz. Powinieneś brać odpowiedzialność za to co piszesz. Ja też nie ze wszystkich moich "publikacji" mogę być dumny. ale przynajmniej nie próbuję zaprzeczać własnym słowom. Quote Link to post Share on other sites
-SzaszyK- Posted May 10, 2015 Author Report Share Posted May 10, 2015 [...] Wyszło jakieś 3000+ jej koszt. Zgłoś Jednak napisałem ! Czytanie ze zrozumieniem się kłania :P Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts