Matxtag Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Witam cala społeczność ASG. Jako że w temacie elektrycznego ASG jestem jak młody szczypiorek, tak więc można powiedzieć że łykam wszystko jak pelikan. Móje pytanie dotyczy ładowarki redox alfa v2, bo taka zakupiłem... otwieram pudełko, ładna aluminiowa obudowa, knefle (przyciski) ładnie chodzą, zaglądam dalej do pudełka są różnorakie kabelki, instrukcja, która otwieram czytam i czytam... I tu jest właśnie do Was pytanie, jak ja za czorta mam zasilić sama ładowarkę bo w komplecie jest tylko kabel z krokodylkami :O Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Pewnie kupiłeś zestaw bez zasilacza. Musisz dokupić poszukać zasilacz około 12V 5A, który pasuje wtykiem. To jest jakiś uniwersalny wtyk bo mi pasuje też zasilacz od jakiejś starej drukarki HP. Masz na przykład tutaj - http://www.rcskorpion.pl/towar/zasilacz-sieciowy-12v5a-redox/ Nie orientuje się teraz w cenach więc nie powiem czy można taniej i oczywiście nie musi to być zasilacz marki redox ;) Quote Link to post Share on other sites
Matxtag Posted May 9, 2015 Author Report Share Posted May 9, 2015 (edited) Dzieki. Tego się właśnie obawiałem. Czyli i tak dupa zbita i tak kolejne koszty :-( Edited May 9, 2015 by Matxtag Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Tak jest jak się nie poczyta a kupuje na pałę ;P. Zasilaczy laptopowych szukaj. Quote Link to post Share on other sites
Matxtag Posted May 9, 2015 Author Report Share Posted May 9, 2015 No widzisz tu trochę się mylisz, bo sklep w którym kupowałem (wysylkowo) nigdzie nie informuje że jest to "nie kompletna" ładowarka, kierowałem się opiniami ludzi i myślałem iż kupując ładowarkę za blisko 100 zł kupuje kompletne rozwiązanie... Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Zasilacz to koszt 20/30zł. Jak masz jakiś stary zasilacz od PC to też się nada, wystarczy trochę przerobić. Poradniki sa na YT, wmasg i kilku innych forach:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts