mawpa Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Czołem, posiadam gazową wiatrówkę, replikę CP99 Compact (https://www.militaria.pl/umarex/wiatrowka_walther_cp99_compact_blowback_4,5_mm_%285_8064%29_p8888.xml), która używa śrutu stalowego 4,5 mm (.177) BB. Udało mi się znaleźć w necie plastykowe kulki (jak w temacie - http://www.commando.sk/zbrane/vzduchovky/prislusenstvo-vzduchovky/diabolo-steel-bb/kaliber-45-mm/steel-bb-45-mm/asg-airgun-plastic-bb-blaster-1000ks-plastove-broky-45mm) 4,5mm o masie 0,13g - czy takie kulki mogę użyć przy posiadanej replice? W instrukcji obsługi jest zaznaczone, iż powinno używać się jedynie dobrej jakości śrutu stalowego BB o średnicy 4,5 mm, a zakazano używać śrutu o średnicy większej niż 4,5mm, kulek ołowianych, śrutu używanego, nieokrągłego lub zanieczyszczonego. Mowa jest jedynie o śrucie, bardzo ciężko było mi w ogóle znaleźć plastykowe 4,5mm kulki - czy z technicznego punktu widzenia, abstrahując od instrukcji obsługi, plastykowe kulki mogą uszkodzić replikę? Ogólne pytanie; czy w którymś z wrocławskich sklepów jest możliwość zmierzenia na miejscu prędkości wylotowej kulki? Gorąco pozdrawiam, przeszukałem cały dział Kulki na forum, lecz nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Najlepiej będzie chyba poszukać na forach wiatrówkowych. Quote Link to post Share on other sites
Yurij Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Panie ty hobby pomyliłeś. Tu jest ASG używamy kulek 6mm a wiatrówki to zupełnie inna bajka. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Panie ty hobby pomyliłeś. Tu jest ASG używamy kulek 6mm a wiatrówki to zupełnie inna bajka. Rzadziej 8mm. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 PlastYkowe? Serio? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts