kubaw019993 Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Kupiłem replikę RK-05 - FULL METAL [bOYI] po oddaniu paru strzałów karabin się zaciął. Gdy próbuję strzelić słychać tylko "pyknięcie" jakby chciało a nie mogło. Nie wiem co robić replika jest nowa i nie powinna się tak zachowywać. Proszę o szybką pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Aku naładowany czy wyjęty prosto z pudełka? Quote Link to post Share on other sites
maqen Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Sprawdź czy silnik w chwycie się nie rozłączył, miałem tak z moją repliką zaraz po odebraniu od kuriera. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Kupiłem replikę RK-05 - FULL METAL [bOYI] po oddaniu paru strzałów karabin się zaciął. Gdy próbuję strzelić słychać tylko "pyknięcie" jakby chciało a nie mogło. Nie wiem co robić replika jest nowa i nie powinna się tak zachowywać. Proszę o szybką pomoc :icon_wink: A, to proste, z powodu kajli na uberlaufie trychter prawdopoodbnie robiony jest na szoner, nie za krajcowany, i bez holajzy w żaden sposób nie ma szansy zakryptować lochbajtel w celu udychtowania pufra i dania mu szprajcy przez lochowanie tendra, aby roztrajbować ferszlus, który źle działa, że droselklapę tandetnie zablindowano i teraz ryksztosuje* Wybacz mały żarcik, ale lakoniczność twojej wypowiedzi nie pozwala na poważną diagnozę. Na drugi raz napisz: 1. jaki jest stan baterii 2. czy sprawdziłeś jakość połączeń (bateria - replika, silnik - replika, ew. inne- zewnętrzne) 3. okoliczności ("spadła mi", "zamoczyła się", "przestała strzelać bez przyczyny","zaczęła zwalniać a potem przestałą", "strzeliła normalnie a potem przestała" itd.) 4. skąd to "pyknięcie" dochodzi? - z GB, z silnika itp Przyczyn może być milion, a ten wątek bez twojej dobrej woli może okazać się najdłuższym w historii internetu. Jeśli nie jesteś w stanie podać nam żadnych wskazówek, a replika - jak piszesz - jest nowa, to po prostu oddaj ją do serwisu. *) pozwoliłem sobie przerobić trochę mistrza Tuwima. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Jak masz możliwość to sprawdź replike na innej baterii (przy okazji możesz sprawdzić swoją baterie na innej replice). Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 Sprawdź też czy czasem silnik się jakimś cudem nie zaciął na przełożeniu zębatki silnika z silnikową - odkręć koszyk z silnikiem, podepni batke, zobacz czy kręci, jak tak to przykręć koszyk i wyreguluj sprężyne i spróbuj strzelić, jak to nie da rady - oddaj do serwisu Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 Jak masz replikę na gwarancji z plombą to silnika nie ruszaj ;) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 16, 2015 Report Share Posted May 16, 2015 Zależy, gdzie ma tą plombę. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted May 17, 2015 Report Share Posted May 17, 2015 Plomba zazwyczaj jest obok styków. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts