lubos Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Witam, Zakupiłem używaną replikę z rodziny BAR-10 w stanie niedziałającym po rozłożeniu okazało się ze brakuje w niej jednego elementu plastikowego pierścienia (na filmiku z YouTube 4:20 min) Element z tego co widzę jest dość prosty i da się go dorobić, niestety nie znam dokładnych wymiarów:( Zwracam się więc z uprzejmą prośbą do posiadaczy rzeczonej repliki lub jej podobnych o zmierzenie rzeczonego pierścienia i przesłanie jego wymiarów. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam, Lubos Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Ten pierścień ma zmniejszać tarcie cylindra o korpus i w grunice rzeczy nie jest niezbędny do prawidłowego działania repliki. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Jest niezbędny jeśli chce się mieć układ osiowy, teoretycznie będzie działać bez ale w praktyce kultura mechanizmu pójdzie w dół. Napisz do taiwana i innych sklepów może będą mieli taki pierścień. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Średnica wewnętrzna 24,4 mm. Zewnętrzna 27,9 mm. Możesz to dorobić z teflonu bądź podobnego tworzywa. Ewentualnie mam na zbyciu ten element (trochę zużyty), jak coś to zapraszam na PW. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 W replice są 2 takie sztuki i jak pamiętam to są identyczne wiec ewentualnie wyjmij stare i na ich bazie dorób z teflonu. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 Mój błąd tylny pierścień jest "niepełny" tj nie jest okręgiem tylko wycinkiem okręgu. Przedni jest pełnym okręgiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts