Jubux Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 (edited) Witam Moje magazynki odmawiają posłuszeństwa przy podawaniu kulek 0.40 i wyższych (testowane 0,40 rakiety professional oraz 0.43 betonowe madbulle). Przy kulkach 0,36 opróżnia całego maga, a przy wcześniej wymienionych nawet kilu nie chce wypchać. Po rozkręceniu widać, że kulki gdzieś blokują się i sprężyna nie może ich popchnąć, chyba ze uderzymy w maga i zaskoczy lub mag ustawi się do góry nogami. Podłożyłem kilka kulek pod prowadnice sprężyny, z marnym skutkiem. Przemyłem kulki, niby coś pomogło, ale z ledwie widocznym skutkiem więc nie obstawiam w te strony. Ktoś coś poradzi? Pozdrawiam Edited May 27, 2015 by Jubux Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 (edited) Sprawdź czy jak wsadzisz kilka kulek do magazynka to czy będzie poprawa. Normalnie je załaduj, ale nie ładuj do pełna tylko powiedzmy 1/4 czy 1/2. Jeśli będzie poprawa to prawdopodobnie sprężyna jest za słaba, by pchnąć tak dużą masę. Możesz nawet zrobić obliczenia, by ustalić jaką masę sprężyna "uciągnie". Liczba kulek 0,36g razy 0,36g da nam właśnie tą masę. Potem możesz załadować liczbę kulek 0,4 odpowiadającą tej masie (lub troszkę mniejszą). Aczkolwiek taka zabawa z obliczeniami to raczej gra niewarta świeczki. Edited May 27, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 0,36 podaje bezproblemowo, a kulek cięższych o 0,04g już nagle nie może? To nie masa, tylko badziewna jakość kulek. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted May 27, 2015 Author Report Share Posted May 27, 2015 (edited) @MarekMac, tak jak pisałem wcześniej, mag nie chce wypluć nawet kilku kulek (załadowanych 5-10), nie ładowałem całego maga. @Wiciok, testowałem 0,40 rakiety i 0,43 Madbulle, u znajomego w snajpie Aresa to działa prawidłowo Kulki ładują się dwu-rzędowo i zgaduje, że w jakiś sposób się zapierają o siebie i ściankę "tuneliku", albo "popuchacz", "prowadnica" (to coś na sprężynie co pcha kulki) staje kantem. Edited May 27, 2015 by Jubux Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Sorry, zrozumiałem tak jakbyś ładował cały mag i nawet kilka kulek (z całego załadowanego) nie chce wyskoczyć. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Też miałem problem z rakietami 0.4 (tymi w czerwonym opakowaniu) w midach do SR25 PJ. Myłem, czyściłem, smarowałem, nic im nie pomogło, ale co ciekawe z rakietami 0.43 działają bez problemu. To kwestia badziewnych kulek, a nie wagi, choć to, że na jednych rakietach działają bez zarzutu, a na drugich odmawiają współpracy kompletnie jest co najmniej zastanawiające. Jak chcesz, to mogę sprawdzić je też na betonowych madbullach 0.36 . Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted May 27, 2015 Author Report Share Posted May 27, 2015 Czyli będę musiał jeszcze przetestować z innymi kulasami :/ Ale czy Madbulle 0,43, które też testowałem i zachowywały się tak samo również są badziewne? Myślałem, że to coś lepszego od rakiet z którymi nigdy nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Sprawdziłem magi jeszcze na betonowych Madbullach 0.36, 0.25 Guardera i w Rocketsach Platinium 0.43 - na wszystkich działają bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 U mnie wygląda to tak: http://zapodaj.net/0...ab8d1c.jpg.html http://zapodaj.net/b...3fc4e6.jpg.html Na wszystkich 3 moich magazynkach :/ Wezmę jeszcze kulasy od kumpla i sprawdzę. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 A wyczyszczone masz te magazynki? To wręcz niewiarygodne jaki syf potrafi się w nich odłożyć. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted May 29, 2015 Author Report Share Posted May 29, 2015 Dwa są praktycznie nowe, więc ta możliwość chyba odpada. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 A sylikonem je przejechałeś? Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 Niet Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Sprawdź inną markę kulek. Dla pewności. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts