Hudy01 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) Witam. Replika RK-10S Boyi. Opis przypadku: Replika prawdopodobnie zacięła się - przy strzelaniu słychać zgrzyt zębatek. Replika zakupiona w sklepie Taiwangun, nie ma nawet tygodnia. Stock wystrzelił kilka kulek po czym nastąpiło zacięcie. Skręciłem HU na 0, wyjąłem wszystkie kulki i próba pustego wystrzału przepchnęła kulkę z komory, dzięki czemu gearbox znowu zaczął działać normalnie. Jakakolwiek późniejsza próba regulacji HU kończyła się powtórnym zacięciem i zgrzytaniem zębatek bez wystrzału. Pomogło zdemontowanie komory HU i wystrzelenie bez uszczelnienia - replika się odblokowała. Wymieniłem gumkę HU w tym momencie na czarną Systemę Energy. Po złożeniu wystrzeliłem około 40 kulek kiedy doświadczyłem kolejnego zacięcia. Powtórne wyjęcie frontu, komory i lufy jakoś pomogło odblokować gearbox. Następnie po podłączeniu magazynka (firma cyma) z automatu momentalnie gearbox się zablokował po raz kolejny - zaciął się i przy próbie strzału zgrzyta zębatkami i nie strzela. Wcześniejsza praktyka, czyli zdemontowanie frontu i próba wystrzelenia gearboxem nieuszczelnionym przez komorę HU i lufę nie pomaga - gearbox nadal przy próbie strzału próbuje mielić zębatki. Zrezygnowany poskładałem całą replikę i postanowiłem po prostu odesłać ją na gwarancję. Oczywiście plomba na gearboxie jest nieuszkodzona - nie otwierałem i nie planuję otwierać gearboxa. Czy wiecie może co jest powodem tych zacięć? Powtarzają się one uniemożliwiając normalne użytkowanie repliki. Dodam też, że zacięcia nastąpiły na "ogniu" pojedynczym, więc wydaje mi się, że tłok nie utknął w tylnej pozycji. Czy ktoś jest w stanie mi coś poradzić, czy po prostu złożyć reklamację? Edited May 31, 2015 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 (edited) Jakich kulek używałeś (marka)? Jeśli replika nie ma nawet tygodnia to załóż stockową gumkę i odeślij na podstawie niezgodności towaru z umową. Edited May 31, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted May 31, 2015 Author Report Share Posted May 31, 2015 Używane kulki to G&G 0.25g Ok, czyli przed złożeniem reklamacji zmienię gumkę na stockową. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Może wina popychacza? Bez rozebrania gb raczej się nie dowiesz. Odeślij i niech oni się bawią. Widać jak testują repliki przed wysyłką. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted June 13, 2015 Author Report Share Posted June 13, 2015 Dla zainteresowanych: W serwisie powiedzieli mi, iż była to wina regulacji silnika. Replika powinna do mnie wrócić w poniedziałek, więc będę testował. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts