daro22 Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Witam Tak jak w temacie, potrzebuje pomocy w sprawie batki, która minimalnie się "pogrubiła". Słyszałem, że trzeba do lodówki wsadzić na godzine, ale nie jestem pewny co do tego i się chce was zapytać, i prosić o ewentualne rady. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Iiii tam Naładuj normalnie, jak możesz to obserwuj czy się nie pali i.t.p. Ja ładuję spuchnięte lipo prostą ładowarką mikroprocesorwą (taką lepszą, imax b3 bodajże) i nie chce wybuchać Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 http://forum.wmasg.pl/topic/154975-regeneracja-lipo/ Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted June 6, 2015 Author Report Share Posted June 6, 2015 Dobra, batka straciła natężenie tak dużo, że wystarczy na 15 min, więc raczej kupuję nową. Dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Wrzuć ją na balansowanie prądem 0.1A Swoją drogą co to za akumulator? Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 @daro22 Opisz dokładnie swój przypadek, inaczej ciężko Ci będzie pomóc. Poza tym skoro to forum ma służyć czemuś więcej niż rozprawianiu o dupie maryni, to podanie szczegółów i okoliczności może komuś w przyszłości ułatwić decyzję o zakupie i/lub czynności eksploatacyjne. Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted June 7, 2015 Author Report Share Posted June 7, 2015 (edited) Nie już nie trzeba pomocy. Załatwiłem sobie nowy akumulator, stary to był redox 11,1v 2200mah. Spuchł nawet nie wiem kiedy, chyba jak ładowałem. Ładowarka to zwykły redox z balanserem. Edited June 7, 2015 by daro22 Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Nie raz nawet wmasg.pl się przydaje:) , nie znałem sposobu z lodówką i jestem zaskoczony, że działa. Nie dawno spuchł mi do granic możliwości aku turnigy, spuchł na tyle, że nie mogłem wsadzić go do repliki, po dwóch dniach w lodówce znowu pasuje:) - dzięki za zaoszczędzenie tych kilkudziesięciu złoty :). Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Tylko nie zostawiaj batki w replice, bo jak zacznie puchnąć w replice to łatwo o uszkodzenie i pożar. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts