DrWiktor Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 (edited) Mam problem z repliką. Oddałem ją do serwisu z powodu zacięć - została wymieniona komora HU na Cymę. Przy odbiorze replikę przestrzelałem i wszystko było ok. Dziś po tygodniu pojechałem postrzelać i jest problem - hop był skręcony na 0 mimo że go nie skręcałem a replika zamiast na 70-80m pluje kulkami na 30. HU potrafił po podkręceniu sam się wyzerować podczas 20-minutowego postoju. Czy jest to wina źle dopasowanej komory HU? Co można z tym zrobić? Jaką komorę moglibyście polecić do tej repliki? Mam lufę Deep Fire 6.02 i gumkę madbull niebieską. Z góry dzięki za pomoc. Edited June 7, 2015 by DrWiktor Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 No to wio do serwisu i reklamuj usługę serwisową. Quote Link to post Share on other sites
DrWiktor Posted June 7, 2015 Author Report Share Posted June 7, 2015 No to wio do serwisu i reklamuj usługę serwisową. Ujmę to tak że replikę do naprawy oddałem 23.02 czyli 4 miesiące temu i zostawiłem tam kilka stów a replika dalej nie jest w stanie do użytku. Wolałbym sam się tym zająć niż czekać do końca sezonu bez gwarancji że zostanie to zrobione dobrze. Wg mnie serwisant sobie nie radzi z tą repliką. Quote Link to post Share on other sites
icey33 Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 (edited) A dlaczego komora została zamieniona? Chyba jednak orginalna G&P jest lepsza niż Cyma? A wygląda tak jak by Ci pierścień od regulacji nie trzymał pozycji. Może serwisant chciał przychytrzyc i wsadził komorę z wyrobionym mechanizmem. Co znaczy ze replika pluje na 30m? Na ustawionym hopku tez tak jest? Skoro komora była ruszana to tam szukał bym przyczyny - na początek. Może źle założona gumka? Może komora gdzieś "pracuje jak nie powinna. Edited June 12, 2015 by icey33 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 zostawiłem tam kilka stów a replika dalej nie jest w stanie do użytku. no to skoro zapłaciłeś KILKA STOW (ciekawe co on tam zrobił za kilka stów, ja za robociznę nigdy nie zapłaciłem 'kilku stów', a różne dziwne zachcianki mam), to chyba jest to argument ZA reklamacją, a nie przeciw? jak seriwsant sobie nie radzi, to niech oddaje kasę. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 Ewentualnie poszukaj serwisanta co ogarnia Quote Link to post Share on other sites
DrWiktor Posted June 15, 2015 Author Report Share Posted June 15, 2015 Odbierałem replikę z gwarancji już 2 razy i za każdym razem musiałem czekać koło miesiąca więc nie mam już czasu ani chęci się w to bawić. Komora została wymieniona, ponieważ co około 30 strzałów kulka zacinała się w komorze(replika wtedy strzelała jak złoto na 70-80m). Nie podobał mi się pomysł ładowania komory CYMY, ale dostałem "gwarancję" że komora będzie pasować.Spadek osiągów pojawił się drugi raz po kolejnym odbiorze ( wcześniej było to samo, serwisant stwierdził że komora HU była rozkręcona, natomiast widzę że nie rozwiązał tego problemu na stałe). A hajc poszedł na przegląd, wymianę komory+ gumki HU. No i po 2 odbiorze z miejsca padł tłok więc kolejna stówka. Dzwoniłem do serwisanta i dostałem informacje że to wina smaru który wyciekł na gumkę, ale czyszczenie nic nie dało więc bujda na resorach. Czy wiecie co może być przyczyną rozszczelnienia/rozkręcania się komory? Jaka komora pasowałaby do tej repliki i którą moglibyście polecić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts